Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
odnosno strane banke plasirale vise kredita
Pa 2 milijarde dolara ili preko 3,5 milijardi maraka samo preko banke dijaspora ubaci svake godine u Bosnu. Tako je bilo i za vrijeme Jugoslavije kada su muskarci obicno radili a familije ovdje bile, ap su u biti doprinosili i donosili profita , vise nego cijela industrija Jugoslavije . I sada je u Bosni 2017 bilo 10 milijardi izvoza , ali cisti profit je bio ispod kolko je dijaspora poslala. Znaci nas najbolji izvoznik je dijaspora i danas
nije odnos na proslu godinu toliko interesantan i velik koliko su u stvari bila mala strana ulaganja u proteklim godinama. ocito j da nam prdstavljaju informacije na nacin da budemo fascinirani nekim brojkama. meni je interesantan procenat povecanja plate radnicima i smanjenje negativnog indeksa prosjecne plate u odnosu na potrosacku korpu.
ništa se to ne osjeti na terenu a trebalo bi jer mi smo makovo zrno od ekonomije i svaki veći proliv bi trebao imati efekta a bogme ne vidi se što znači da lažete jer to vam je jedino preostalo.
ta ulaganja nisu strana,nego su domace pokradene pare koje su preko laznih grupacija koje su registrovsne vani i preko crnih racuna vracene u bosnu i oprane kroz trzne centre,hotele,stambene objekte
super ....samo napriejd sto vise ulaganja to bolje ...
sta je korist od investicija, kada banda sve potrosi, unisti.