Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto uprava za indirektno oporezivanje nije reagovala kad se uvodila jedinstvena stopa pdv-a, jer je tada doslodo povećanja cijena za ogroman broj proizvoda. Diferencirana stopa PDV-a znaci smanjenje cijena hljeba, mlijeka, mesa, lijekova, udžbenika, invalidskih pomagala...a povecanje cijena na nova auta, zlato, krzno, i drugi luksuz... Jako je jednostavno uz dobru informatičku podršku uvesti diferenciranu stopu, i naravno uz inspekcijski nadzor nad trgovcima koji nisu realno smanjili cijene proizvodima... Većina evropskih zemalja ima diferenciranu stopu, a samo je u BiH to problem.
najgori su u Amko komercu trgovci! na artikle namjerno stavljaju druge cijene. Npr neki dan mi je \'\'ljubazna\'\' kasirka poukusala za glavicu kupusa od 1,3 naplatit 8 km jer eto navodno joj otkucava kao bijeli luk , jedva sam dobila nazad svojih 6km pposlije svadje sa njihovom seficom jer pogresno kucaju racune! u Amko vise ne idem jer necu da me prave budalom za moje pare
PDV placa samo narod..tj. mi krajnji korisnici a povrat PDV-a dobijamo tako sto nam stampaju glasacke listice...:) pa kad budu izbori pozurimo.
tamam da je PDV 100% mislim da bi bilo malo ovoj pogani sto se polijepila po administraciji ne bi mogla ni Svicarska nadavati sta imamo od sadasnjeg PDV-a? gdje su putevi, nove fabrike, bolnice, koristi od poreza treba da imaju svi gradjani ove zemlje ne samo ovi dzabahljebarosi - j***em li im kosti
UIO ne odgovora različita stopa jer bi morala više da radi . A što se tiče konkurentnosti kad se smanji korupcija i bude prava \"sječa propisa \" tek tada neko može da se žali i na \"komplikovani\" PDV. Ne mogu da shvatim da potez koji bi bio formalno olakšanje za 80% stanovništva može biti na kraju nepovoljan za jednu državu . Ili je to\" država za čovjeka u fotelji\"
Eto, oni znaju koje bi probleme mogli imati i opet ce nas ti isti problemi zadesiti. Pa h eb emu, ja ako idem ulicom i vidim covjeka ispred kako upada u saht, pa ja cu taj saht zaobici. Al jok, mene ce sad ovi ubjediti da cu ja ici svjesno da upadnem u saht. Pa na tudjim greskama se uci, jbmu. Trgovci ce povecat cijene? Uvedi im fino inspekciju, daj besplatan telefon i nek raja zove gdje god ima nepravilnosti. KAd im opalis nekoliko kazni, vidjet ces kako ce slusati. Moze se sve to rijesiti, ali u normalnim zemljama.
I država SchUpak, Tgovcima fol ogranicava marzu na osnovne zivotne namjenice na 4%. I to su pone novine naslova kako su oni socijani, i pune inspekcije pekrar i ostalih trgovaca da provjere da li je to tako. A to što oni redovno na sve uzimaju svoji 17% to ovaj glupi narod trpi i ne rezmišlja o tome
U novoj 2012. zelim... Smrt svim četnnicima i ustaašama !!!!!!
Bolje je da ostane jedinstvena stopa, slažem se, pogledajte u Mađarskoj stopa od 27%, a snižena 18% na osnovne životne namirnice (opet veća nego naša). Ako stave diferenciranu, mogu smanjiti na hljeb (i to samo narodni recimo) i mlijeko, a na ostalo će onda staviti veću stopu (recimo preko 20%). Ako mislite da je niža stopa u drugim zemljama na svu hranu, ljuto se varate, samo na par osnovnih proizvoda. Zato je bolje da ostane ovako kako je.
Smrt svim četnnicima i ustaašama !!!!!!
Sta god da je ispravno, mislim da ce nasi politicari ipak izabrati loiju opciju.
evo sad nam govore kako je jeftinije nesto zapravo gora varijanta
Opet ce da nabijaju place brojnoj administraciji.
Ha-ha-ha ! Eto ... I to je riješeno !
samo vi raji dajte novi PDV.....bolje ce slusati ove nove lidere.