Investicije
7

Courtyard by Marriott bit će otvoren u junu u Sarajevu

Klix.ba
Sa najvećim globalnim sistemom soba koje Courtyard ima u Marriottovom portfoliju, ovaj Marriottov brand očekuje proširenje u 40 zemalja do ljeta 2015. godine, od čega će 50 novih projekata biti van SAD, koja je matična zemlja ovog branda te uključuje i otvaranje 7 novih hotela u Evropi do kraja 2016. godine.

U ovu statistiku svakako ulazi Courtyard by Marriott čije je otvorenje u Sarajevu planirano za juni ove godine, a čiji će smještajni kapaciteti biti 130 soba i 2 apartmana. Hotel će nuditi sve potrebne sadržaje za komforan boravak klijenata koji Sarajevo posjećuju u poslovne svrhe.

Inače ove godine, Courtyard by Marriott, osmi najveći hotelski brend 31. marta dosegao je prekretnicu u razvoju svog poslovanja svečanim otvaranjem Courtyard Walla Walla u Washingtonu. Ovo je 1000-ti Courtyard hotel u svijetu, a ovaj jubilej je u periodu od 18. februara do 31. marta obilježen nizom proslava koje su organizovane u Courtyard hotelima širom svijeta.

Proslave širom svijeta počele su 19. februara sa svečanim otvaranjem hotela Courtyard Agra u Indiji, a kuluminirale su 31. marta otvaranjem Courtyard Walla Walla u Washingtonu. Svi Marriott Rewards gosti koji su se prijavili za boravak u bilo kojem Courtyard by Marriott u ovom period bili su nagrađeni sa 1000 poena koji su poklon kao prekretnice ovog branda, a što im pruža brojne pogodnosti prilikom hotelskog boravka.

Prema riječima Amy Mcpherson, predsjednice i direktorice Marriott International Europe, sa nekoliko otvaranja novih hotela u naredne dvije godine očekuje se da će Courtyard hotelska mreža u Evropi raspolagati sa 10.000 soba.

"Izuzetno smo ponosni koliko daleko je Courtyard stigao. Slušanje naših klijenata i njihovog feedbacka u zadnjih 30 godina, omogućilo nam je da se konstantno razvijamo kako bismo zadovoljili njihove potrebe", izjavila je Callette Nielsen, potpredsjednica i globalni brand menadžer Courtyarda.

Ona je naglasila da su Marriottovo kontinuirano globalno širenje i budući projekti dokaz da svojim klijentima pružaju hotelsko iskustvo koje žele.