Investicije
0

Bukvić: BBI banka ide korak dalje u oblasti bankarstva

Klix.ba
Amer Bukvić
Amer Bukvić
BBI banka i BBI VIP biznis klub, u saradnji sa Vladom Brčko distrikta, Privrednom komorom i Udruženjem poslodavaca, upriličili su danas u Brčkom poslovne susrete sa nazivom "Nove mogućnosti za poslovanje, održivi manjinski povratak i pronalaženje partnera i tržišta" kojem je prisustvovalo više od 150 privrednika iz posavske regije.

Susreti u Brčkom jedan su u nizu događaja koje BBI banka organizira u cilju širenja saradnje između domaćih privrednika, jačanju poslovnih veza i unapređenju uslova za eventualnu veću prisutnost domaćih privrednika na tržištima Turske i Saudijske Arabije ostvarivanu kroz saradnju sa partnerima BBI VIP Business Cluba, fondacijama BIGMEV i "Mostovi nade".

Na ovom poslovnom susretu su se okupili mnogi predstavnici kompanija i biznismeni iz naše zemlje i okruženja gdje su u konkretnim razgovorima tražili mogućnosti i načine razvijanja poslovne saradnje, a sve s ciljem pokretanja većih poslovnih aktivnosti i zapošljavanja na prostoru Brčko distrikta.

"Ovakvim aktivnostima BBI banka ide korak dalje u oblasti bankarstva i pokušava svojim klijentima da otvori nova tržišta i pronađe kvalitetne investitore. Danas smo zato došli da vidimo koji su potencijali projekata u Brčko distriktu, tako da i te projekte pokušamo povezati sa potencijalnim tržištima . Posebno nas zanimaju oni projekti koji dovode do što većeg nivoa zapošljavanja", izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke i najavio održavanje 4. Međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum 17. maja u glavnom gradu BiH.

Poljoprivreda i prehrambena industrija je u ovom trenutku privredna djelatnost broj jedan koju Brčko distrikt može ponuditi stranim investitorima za razvijanje poslovne saradnje, ali i u razvoju turističkih djelatnosti imamnogo potencijala, moglo se čuti na skupu "Nove mogućnosti".

"Ponuda BBI banke i njenih partnera je nešto najpovoljnije što brčanski privrednici mogu u ovom trenutku dobiti", kazao je tokom poslovnog susreta u Brčkom Sead Slomić, predsjednik Privredne komore Distrikta. Predstavnici banke prezentirali su i aktuelne linije finansiranja banke s posebnim osvrtom na tursku i liniju Svjetske banke, te aktivnosti fondacija BIGMEV i "Mostovi nade", koje rade na povezivanju tržišta BiH i Turske te Bliskog istoka. Mnoge kompanije upravo su kroz BBI VIP biznis klub ostvarile kontakte i pokrenule proizvodnju.