Završena aukcija
763

Bivši Dom penzionera u Sarajevu prodat za 10,3 miliona KM, investitor će graditi tržni centar i hotel

S. H.
Bivši kompleks zgrada Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići danas je konačno prodat na aukciji koju je organizirala Agencija za privatizaciju. Prodat je za 10,3 miliona KM, iako je prvobitna cijena bila 13,4 miliona KM.
Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je direktor Zavoda penzijskog i invalidskog osiguranja FBiH Zijad Krnjić.

Od ukupnog iznosa oko tri miliona KM će pripasti Općini Ilidža za zemljište, dok će Agencija za privatizaciju dobiti oko 30.000 KM kao naknadu za troškove aukcije i cijelog postupka. Ostatak, oko sedam miliona KM bit će uplaćeno u budžet Fonda PIO.

Radi se o vrlo atraktivnoj lokaciji u sarajevskom naselju Nedžarići pored glavne gradske saobraćajnice.

Objekat i zemljište ukupne površine nešto više od 16 hiljada kvadratnih metara kupila je kompanija Capital Holding iz Sarajeva, kao jedini ponuđač koji je prošle sedmice uplatio depozit u iznosu od 10 posto.

Kako prenosi Biznis info, koji je dobio potvrdu od generalnog direktora Capital Holdinga Amjada Alreza, na mjestu Doma penzionera gradit će se tržni centar, hotel i poslovna zgrada.

Inače, bivši Dom penzionera nikada nije useljen, a izgrađen je neposredno prije rata, da bi početkom agresije na BiH bio granatiran i devastiran u potpunosti.