Bingo u Banovićima gradi tržni centar i robnu kuću sa stambeno-poslovnim prostorima

Bingo u Banovićima gradi tržni centar i robnu kuću sa stambeno-poslovnim prostorima
393
A. K.
5.9.2019. u 18:41
100
komentara
393

dijeljenja
Bingo u Banovićima gradi tržni centar i robnu kuću sa stambeno-poslovnim prostorima Foto: D.Z./Klix.ba
Izgradnja modernog tržnog centra i robne kuće sa stambeno-poslovnim prostorima projekti su kompanije Bingo koji će uskoro biti realizirani na području Banovića. Kako saznaje Klix.ba, administrativni poslovi su već u toku, a prvi radovi na terenu se očekuju u aprilu iduće godine.
Vlasnik kompanije Bingo Senad Džambić prije nekoliko dana je održao sastanak sa načelnikom Banovića Midhatom Husićem, a tom prilikom se govorilo o investicijama vlasnika najvećeg trgovačkog lanca u BiH na području ove općine.

"Kompanija Bingo u Banovićima namjerava graditi tržni centar veličine okvirno deset hiljada kvadratnih metara na lokalitetu bivše Briketare, a već se radi projekt rušenja postojeće zgrade jer su dostavljene geodetske podloge. Druga investicija je na mjestu Robne kuće u Banovićima koja je estetski u veoma lošem stanju te će ona biti srušena, a na njenom mjestu izgrađena nova robna kuća uz stambeno-poslovni prostor", rekao je Husić za Klix.ba.

Nadležena općinska služba već je stupila u kontakt s arhitektima koji su zaduženi za realizaciju stručnih rješenja za realizaciju ova dva projekata. Izgradnja novih objekata bi, kako saznajemo mogla početi već u aprilu iduće godine.

Detalj sa sastanka (Foto: Općina Banovići) Detalj sa sastanka (Foto: Općina Banovići)


"Ovo je izuzetno značajno za Banoviće, jer ulaže značajna kompanija kao što je Bingo. Ovo je za nas značajno i zbog reprezentativnih objekata koje ćemo imati, a posebno zbog otvaranja novih radnih mjesta. Mi podržavamo i radujemo se svakom otvaranju radnih mjesta i spremni smo pomoći zainteresiranima", istakao je Husić za Klix.ba.

Kompanija Bingo iskazala je zaintersranost i za izgradnju peradarske farme na području Banovića, međutim ovaj projekt će morati pričekati s realizacijom.

"Banovići su specifični po vlasništvu zemljišta koje je podijeljeno na tri dijela. Rudnik zauzima jednu trećinu, jedna pripada šumarstvu, dok je jedna u vlasništvu Općine i ona je prilično izgrađena. S obzirom na vrstu djelatnosti, farma bi morala biti udaljena od naseljenih mjesta, tako da još uvijek nismo uspjeli izdefinisati koji je to lokalitet. Ovo pitanje je ostalo otvoreno, a nadležna služba već istražuje moguće lokalitete, pa ćemo u narednom periodu detaljnije razgovarati o ovome", rekao nam je načelnik Banovića.

Realizacijom projekata kompanija Bingo značajno će unaprijediti svoje poslovanje na području Banovića gdje trenutno ima otvorene svoje tri poslovnice.
Prijavi grešku


Komentari (100)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...