|

Investicija od 4 miliona eura: NELT otvorio novu skladišnu halu u Istočnom Sarajevu

Investicija od 4 miliona eura: NELT otvorio novu skladišnu halu u Istočnom Sarajevu
81
Sponzorirani članak
22.10.2019. u 11:42
0
komentara
81

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Investicijom od 4 miliona eura, koji su uloženi u novu skladišnu halu, infrastrukturu kompanije NELT u Bosni i Hercegovini sada čini 3.400 m2 kancelarijskog i preko 11.000 m2 skladišnog prostora u ambijentalnom, hlađenom i smrznutom režimu.
U novo skladište uvedena je najsavremenija tehnologija, softveri i standardi za upravljanje logističkim procesima koji se već primjenjuju u Nelt Grupi. "Investiranje u nove kapacitete rezultat je organskog rasta kompanije i potreba tržišta i naših klijenata", kazao je Goran Cerovina, izvršni direktor Nelta.


U posljednje dvije godine, ova kompanija bilježi rast prihoda za 28 posto i 40 novih uposlenika. Projektovanim neto prihodima od skoro 110 miliona eura ovo je još jedna uspješna poslovna godina za Nelt koji je ove godine prepoznat u top 3 najpoželjnija poslodavca u sektoru distribucije u BiH u okviru istraživanja posjetilaca portala Posao.ba, a dobitnik je i prestižne regionalne nagrade "Sarajevo Business Bridge Awards 2019" u kategoriji "Business of the Year".

"Želimo da poboljšamo našu servisnu uslugu koju pružamo klijentima u Bosni i Hercegovini, kao i da ovakvim investicijama ojačamo našu organizaciju u smislu naših sposobnosti da odgovorimo novim poslovnim izazovima", izjavio je Miloš Jelić, CEO NELT grupe.

Kako kažu, plan je da nastave sa stabilnim, organskim rastom. U dijelu distributivnih operacija vide prostor kroz rast kategorija u kojima su već prisutni, te značajnije učešće na tržištu brendova koje zastupaju (u BiH su to npr. Mondelez, Neoplanta, Mladegs Pak, Bambi, Arla, JTI, BIC, i drugi). Također, velika su očekivanja i od daljeg razvoja logističkih operacija.

"Razvoj pojedinačnih servisa carinjenja i špedicije, usluga transporta i skladištenja, i ponuda integralne logističke usluge je korak ka ostvarenju naših dugoročnih ciljeva - da budemo kompanija broj jedan i u logistici, kao što smo u distribuciji", kaže Cerovina.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.