ACTS na Univerzitetu SSST
48

Interaktivne radionice, nove vještine i motivacijske priče za srednjoškolske profesore

Konferencija za nastavnike i profesore u srednjem obrazovanju
Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (SSST) ponosni je organizator pete Konferencije za nastavnike i profesore u srednjem obrazovanju (engl. Annual Conference for Teachers in Secondary Education – ACTS) koja će se održati 8. maja 2023. godine u zgradi kampusa Univerziteta SSST, na adresi Hrasnička cesta 3a.

ACTS je iznjedrila potreba da nastavnički poziv koji je u bh. društvenom i kulturološkom kontekstu marginaliziran, bude percepiran kao svakodnevna mogućnost za sticanje novih znanja i inovativnih pristupa poučavanju i učenju. Kao potpuno jedinstven koncept profesionalnog usavršavanja i motivacije, ACTS je otvoren za sve srednjoškolske ustanove u BiH i predstavlja priliku da se adresiraju izazovi u domaćim i međunarodnim obrazovnim sistemima, propituju i podijele najbolje odgojno-obrazovne prakse, kao i da se promovišu inovativna rješenja i savremene metode u nastavi.

Konferencije za nastavnike i profesore u srednjem obrazovanju
Konferencije za nastavnike i profesore u srednjem obrazovanju

U prethodna četiri izdanja, govornici i predavači bili su velikani svog zanata, koji su svoj cjeloživotni rad pretvorili u stalni izvor životne inspiracije: Duška Jurišić, Abdulah Sidran, Selma Alispahić, Haris Pašović, Senad Hadžifejzović i drugi. Putem prezentacije različitih metodičkih sredstava, networkinga i razmjena ideja, i načina zajedničkog poučavanja i suočavanja sa izazovima u učionici i van nje, ACTS pokušava obrazovnoj profesiji vratiti pozitivan impuls koji ona nesumnjivo zaslužuje.

Konferencije za nastavnike i profesore u srednjem obrazovanju
Konferencije za nastavnike i profesore u srednjem obrazovanju

ACTS 2023 će biti posvećen ideji mentalnog zdravlja i pozitivne motivacije kroz izazove profesionalnog i privatnog okruženja, te kreativnom korištenju videoigara u nastavi, odnosno gaming industriji kao najbrže rastućoj svjetskoj industriji koja postaje neodvojiv dio edukativnih procesa. Ovogodišnje izdanje donosi zanimljive govornike, među kojima su poznati glumac, reditelj i književnik Zijah Sokolović, profesor matematike u Srednjoj zubotehničkoj školi iz Sarajeva, Haris Hamzić, koji je dobio nagradu za inovativnog nastavnika u kategoriji profesor u srednjem obrazovanju, Softray Solutions i drugi.

Ukoliko ste prosvjetni radnik u jednoj od bh. srednjih škola i želite biti dijelom ove jedinstvene edukativne i motivacijske platforme, svoju prijavu na e-email adresu [email protected] možete poslati do 5. maja 2023. godine, a za više informacija kontaktirajte ih na telefon +387 33 975 002.