ESOP program
281

Infobip pokrenuo model opcijskih dionica za sve trenutne i buduće zaposlenike

Infobip, globalna cloud komunikacijska platforma i vodeća IT kompanija u regiji, je pokrenuo vlastiti ESOP (Employee Stock Options Programme) program za sve trenutne zaposlenike, njih više od 3.300, kao i sve buduće.

Kultura i talenat oduvijek su bili pokretačka sila iza Infobipovog uspjeha, stoga ove novosti demonstriraju posvećenost filozofiji inkluzije koja kreira osnovu za budućnost ove kompanije.

Ovaj korak dolazi nakon perioda ekspanzije i niza preuzimanja u posljednjih godinu dana. Podsjetimo, Infobip je nedavno preuzeo američku kompaniju Peerless Network, globalnog pružatelja VoIP (Voice over IP) usluga, zatim američku messaging kompaniju OpenMarket, Shift konferenciju te SMS firewall kompaniju Anam Technologies.

Silvio Kutić, glavni izvršni direktor i suvlasnik
Silvio Kutić, glavni izvršni direktor i suvlasnik

Infobip je vlastiti ESOP program pokrenuo još 2017. godine, a opcijske dionice bile su do sada dodjeljene određenom broju zaposlenika koji su se pokazali ključnima za Infobipov streloviti rast. Najnoviji potez uključuje u ESOP ljude na svim nivoima, u svim Infobip uredima u svijetu, kao i sve buduće zaposlenike. Silvio Kutić, suvlasnik i glavni izvršni direktor Infobipa kaže da je ESOP najvažnija inicijativa koja nagrađuje zaposlenike za njihov doprinos razvoju kompanije, te je ovaj plan zapravo dodatak na trenutne kompenzacijske pakete svih zaposlenika.

"ESOP je ključan dio vrijednosne ponude zaposlenika i zato mi je čast i privilegija što smo došli do tačke u kojoj možemo sve zaposlenike učiniti dijelom naše priče rasta i dodijeliti im opcijske dionice", kaže Kutić i nastavlja:"Kao organizacija, sad smo u sljedećoj fazi eksponencijalnog rasta. Želimo da su svi u timu usredotočeni na ambiciozan plan rasta u sljedećih nekoliko godina. Kroz taj trud i ovakav program, oni ne stvaraju vrijednost samo za organizaciju već i sebe kao pojedince."

Suvlasnici, Roberto Kutić, Silvio Kutić i Izabel Jelenić
Suvlasnici, Roberto Kutić, Silvio Kutić i Izabel Jelenić

Podsjećamo, kompanija je nedavno najavila gradnju prvog savremenog IT kampusa u Sarajevu koji će na jednom mjestu okupiti više od 500 zaposlenika ove kompanije.

Za više informacija o prilikama za zapošljavanje koje Infobip trenutno nudi, možete posjetiti: www. infobip.com/careers.