Saradnja domaćih firmi
104

Info Studio ugovorio optimizaciju transporta za AS Logistics

Kvaliteta softverskih rješenja IT kompanije Info Studio d.o.o. još jednom je potvrđena potpisivanjem Ugovora o implementaciji Smart Transport Management sistema sa kompanijom AS Logistics.

Logistička komponenta AS Holding grupacije je prepoznala prednosti SmartTMS-a, a saradnja dvije domaće kompanije je ozvaničena potpisom ovog mjeseca.

Na taj način je AS Logistics ukazao povjerenje i prepustio optimizaciju svojih transportnih ruta i voznog parka jednoj od najdugovječnijih bh. IT kompanija.

Info Studio u saradnji sa mladim saradnicima sa tehničkih fakulteta iz Bosne i Hercegovine se već duže vremena bavi razvojem modernog softvera koji uključuje primjenu umjetne inteligencije (Artificial Intelligence / Machine Learning) i metaherustičkih algoritama optimizacije, primarno u finansijskom i robno-trgovačkom sektoru.

Privrednici su prepoznali vrijednost, značaj i pozitivne efekte takvih rješenja. Info Studio uspješno plasira takve proizvode na BiH tržištu u regiji i šire. Jedan od skorijih uspjeha je potpisivanje ugovora sa AS Logistics, vezano za problematiku optimizacije transportnih ruta u svakodnevnoj dostavi roba do krajnjih kupaca.

Očekuje se da će AS Logistics pomoću smartTMS rješenja značajno sniziti troškove goriva, poboljšati učinkovitost voznog parka, kvalitetnije pratiti isporuke i automatizovati manuelne zadatke.