Višemjesečne provjere
89

Info Studio Sarajevo dobio Industrijsku sigurnosnu dozvolu od Ministarstva sigurnosti BiH

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dodijelilo je Industrijsku sigurnosnu dozvolu najvišeg stepena IT kompaniji Info Studio d.o.o. i njenim zaposlenicima.

Dozvolu je u utorak, 6. septembra 2022. godine, pomoćnik ministra Mate Miletić uručio direktoru društva Adnanu Begoliju. Višemjesečne provjere zaposlenika i Društva, koje obavlja Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, vršene su u skladu s najvišim europskim i svjetskim standardima.

Sve osobe za koje je tražena sigurnosna dozvola uspješno su ispunile sigurnosne uslove i prošle obuku koja podrazumijeva detaljno upoznavanje sa procesom obrade i prijenosa tajnih podataka. Društvo Info Studio i njegovi zaposlenici sticanjem ovog međunarodno priznatog dokumenta dokazali su apsolutno poslovanje u skladu sa svim zakonima.

Dobijanjem Rješenja o nepostojanju sigurnosne smetnje za pristup tajnim podacima stepena TAJNO i Industrijske sigurnosne dozvole bez sigurnosnog područja stepena TAJNO, kompanija Info Studio ostvarila je mogućnost za učešće na tenderima državnih organa BiH ali i drugih država i međunarodnih organizacija sa kojima Savjet ministara Bosna i Hercegovina posjeduje sporazum o razmjeni tajnih podataka.

To su, između ostalih, Vlade Republika Srbije, Hrvatske, Albanije, Crne Gore, Makedonije, Slovačke, Češke, Norveške, Bugarske, Španije, Njemačke, Austrije, Rumunije, Mađarske, Poljske, Italije i Turske.

Kompanija Info Studio više od 25 godina posluje na tržištu Bosne i Hercegovine i već je uspješno realizirala projekte i Ugovore koji su uključivali pristup tajnim podacima. Jedan od takvih ugovora bio je implementacija najvećeg Document Management sistema po broju korisnika za Ministarstvo Odbrane BiH.