Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nije mi jasno kako se u ovim hercegovackim firmama ne postuje zakon hrvat bosnjak. cijeli nadzorni odbor sastavljen od hrvata. takvo sto nije moguce da se uradi u sarajevu zenici tuzli bihacu i drugim gradovima fbih ali u hercegovini etnicki cisto. tamo izgleda ne vaze federalni zakoni
Hehe, dobro pitanje. Pitati posrane SDA/SBB/SDP/DF/NS.
@realan123 jašta svi nadzorni odbori su vam mulietićni , nemozes naci Hrvata na slici.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Aluinij nikad nije poslovao sa dobitkom i to treba pod hitno zatvoriti. Samo bezvezno upumpavanje poreznog novca.
@Loyd ma ne zatvoriti prodati kad su nesposobni prodaj
pozdravlja vas bh raja iz propalih giganata: energoinvest, pretis, zrak, sarabon, sipad, energopetrol, gp vranica, hidrogradnja, tas, soko, bira, borac travnik, cajavec, krivaja, konjuh, transped, famos, unis, fabrika duhana banjaluka-mostar-sarajevo, jelsingrad, igman, binas, fusol, bitumenka, gp put, gp bosna, metal, dita, lasta, zgp...
a gje je sad ugrizenost i ravnopravnost tu se ne treba postivati
Neka HDZ vrati pokradeno!
Dovoljno su bošnjaci plaćali za ovu crnu rupu a vraćaju nam tako što idu na proslavu genocidnog 9 januara e pa dosta
Želite li pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> www.XXDate.club
@Evhiraenna Ko bi je trpio cijelu noc 😅. Vodi je materi svojoj.
Vlada FBIH je vlasnik Aluminijuma, EP HZ HB Mostar i EP BIH Sarajevo. Od 1997-2007 SDA-HDZ vlada su tjerali EP BIH Sarajevo da prodaje Aluminijumu struju za nekih 30% koju su mogli prodati na trzistu. Svake godine, punih 10 godina EP BIH je svjesno poklanjala Aluminijumu 50 miliona eura godisnje. Sta se desava danas? Vlada FBIH je sad natjerala EP HZ HB da isporucuje Aluminijumu struju, opet za bagatelnu cijenu i opet tipove su toliko HDZ-ovci izmuzli, da nemaju za gaca, kradu struju.
Sad ce Aluminijum praviti gubitke, stotine miliona eura gubitaka EP HZ HB. Ko ce pokriti te gubitke? Vlada FBIH, tacnije porezni obveznici FBIH. HDZ pljacka i Aluminijum i EP HZ HB, a sve to ce morati platiti porezni obveznici FBIH, od cega Bosnjani barem 90%. HDZ krade novce iz Aluminijuma i EP HZ HB. Pa oni tako finansiraju kampanju izbornu.
Covic je ukrao iz Aluminijuma / EP HZ HB i platio putne troskove da ode u Bluku na proslavu genocida. Ko ce to sve platiti? Platiti ce porezni obveznici FBiH, jer je vlada FBIH u njihove ime vlasnik Aluminijuma i EP HZ HB. Poenta je da vlada FBIH ne kontrolise te firme ni pod razno. Kontrolise ih HDZ.
UHLJEBIIIIIIIII
Aluminijum je sluzio HDZ-u prije kao kasica prasica. Sistem je bio ovakav. Vlada FBIH, citaj SDA/SBB/SDP natjera Elektroprivredu BIH Sarajevo da isporucuje struju Aluminijumu Mostar po recimo 50% cijene KWH kojeg mogu dobiti na europskom trzistu za isti. To znaci da se je svjesno preljevala lova iz EP BIH u Aluminijum. Onda je HDZ uzimao tu lovu, pa su onda nadnicari iz srednje Bosne dolazili u Grude, pa su HDZ-ovi propagandisti dali tom trgu gdje su se nadnicari skupljali trg Alije I.
Kad je Silajdzic tu stvar presjekao 2007 godine, a to se odvijalo punih 10 godina, sto znaci EP BIH je svake godine poklanjao Aluminijumu odnosno HDZ-u 50 miliona eura godisnje, znaci oko 500 miliona za deset godina, onda se muzao HEP Hrvatske. Kad je ministar Bajrovic nedavno pokusao srediti tu stvari sa Aluminijumom i EP HZ HB jer se u te dvije firme namjerno prave finansijske rupe jer su kasice prasice HDZ mafije, ekspresno je smijenjen od SDAHDZ//DF vlade.
Poenta je ta, Aluminijum i EP HZ HB iz Mostara su fakticki vlasnistvo vlade FBIH. Sta to znaci? To znaci, svaki dug koje te firme naprave, njih ce morati otplacivati vlada FBIH, tacnije porezni obveznici Federacije. Medjutim, vlada FBIH nema ama bas nikakve kontrole nad te dvije firme. HDZ i pljacka preko svake granice. Neki dan su krali struju iz Elektroprijenosa BiH. Vec sad duguju vise stotina miliona. Sad ce struju EP HZ HB poklanjati HDZ-u u Aluminijumu. Na kraju ce vlada platiti.
Sve ustase, a Novalic im dade od bosnjaka sredstva.