|

IKEA će se u narednim godinama proširiti na desetine novih tržišta

IKEA će se u narednim godinama proširiti na desetine novih tržišta
40
Klix.ba
10.10.2018. u 13:58
59
komentara
40

dijeljenja
IKEA će se u narednim godinama proširiti na desetine novih tržišta Foto: Shutterstock
IKEA planira širenje na 10 novih tržišta u narednim godinama, a među njima je i tržište Južne Amerike. Cilj švedskog proizvođača namještaja je da dosegne tri miliona potencijalnih kupaca do 2025. godine.
Planirano je da u narednim godinama otvore prodavnice u Čileu, Kolumbiji, Peruu, ali će se zvati Falabellela, koja je franšiza IKEA-e. U saopćenju su naveli kako planiraju prodavati svoje proizvode i u Meksiku, Estoniji, Filipinima, Ukrajini, Portoriku, Omanu, Luksemburgu te Makau. Nažalost, BiH nije među njima.

"Ponudit ćemo nove i različite načine kupovine IKEA-inih proizvoda putem interneta za udaljene lokacije i u trgovačkim centrima. Predstavit ćemo manje prodavnice sa šarolikom ponudom", kazao je glavni izvršni direktor Torbjorn Loof.

IKEA sa svojim franšizama ima 400 prodavnica širom svijeta. U posljednjoj fiskalnoj godini proširili su se i na tržište Indije i Latvije. U fiskalnoj 2019. godini planiraju otvaranje prodavnica na novih 15 lokacija, a među njima je i Bahrein.

U prošloj fiskalnoj godini imali su 957 miliona posjetilaca. Putem interneta prodaju svoje proizvode u Belgiji, Rumuniji i Malzeiji. Razmatraju i prodaju proizvoda putem platforme Loof.
Prijavi grešku


Komentari (59)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...