|

HVB Central Profit Banka dodjeljuje nagradu "Riječ za Centralnu i Istočnu Evropu"

HVB Central Profit Banka dodjeljuje nagradu "Riječ za Centralnu i Istočnu Evropu"
0
F
FENA
12.7.2006. u 12:08
0
komentara
0

dijeljenja
HVB Central Profit Banka dodjeljuje nagradu "Riječ za Centralnu i Istočnu Evropu"
Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), matična banka HVB Central Profit Banke i APA (Austria Presse Agentur) već treći put dodjeljuju prestižnu novinarsku nagradu "Riječ za Centralnu i Istočnu Evropu".
Natjecanju i pokušaju osvajanja nagrade od pet hiljada eura, mogu pristupiti novinari iz zemalja Regiona Centralne i Istočne Evrope (CEE) te Jugoistočne Evrope.

Članci objavljeni u periodu od 1. augusta 2005. do 31. jula 2006. trebaju biti dostavljeni do 31. jula 2006. Isto tako, za nagradu se mogu kandidirati i radijski i TV prilozi kao i on-line publikacije a
pobjednik će biti objelodanjen u novembru 2006. na gala prijemu u Beču.

Cilj ove nagrade, koja je prvi put dodijeljena 2004. godine, jeste promocija dijalog eksperata na temu Evropskih integracija. Članci s fokusom na Evropu i Evropsku Uniju će biti posebno razmatrani ukoliko govore o problemu sa stanovištva Centralne i Istočne Evrope, kao i Jugoistočne Evrope, te ukoliko doprinose prevazilaženju granica, predrasuda i promovišu kulturne razmjene.

Aplikacija treba da sadrži članak na lokalnom jeziku, prijevod na engleski te biografiju autora. Detaljnije informacije i aplikaciju za nagradu je moguće skinuti s interneta http://www.apa.at/cee-award.

Popunjene aplikacije se mogu poslati na e-mail adresu
[email protected].
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.