Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Huawei vec ima svoj app store koji pokriva Kinu, Indiju, Myanmar, Laos, Pakistan, Bangladesh, mbodiu ... za oko mjesec dana su najavili i svoj Global App store. za 3 mjeseca su najavili i svoj Hongmeng OS. Xiaomi, Oppo, i Vivo su najavili da ce i oni imati Hongmeng OS na svojim telefonima (klijenti ce moci birati izmedju Androida i Hongmenga). Google vec uveliko lobira u bijeloj kuci, jer bi pojavom alternativnog OS-a izgubio pola globalnog trzista.
Takodjer ako se Hongmeng pokaze uspjesnim Kina bi mogla potpuno zabraniti Android na svojem teritoriju "zbog spijuniranja kineskih korisnika od strane googlea"
...prezivjet ce zutanjci jos jednu godinu,a onda ide kljuc u bravu...pravi primjer za ove nase djikane da vide kako prolaze oni koji se zaj*baju sa SAD...kad su u mogucnosti ovako da sj*bu Kineze sta tek mogu ovim genocidasima samo kad im pukne film...
Na strani sam Amerike. Kakva god da joj je spoljna politika i hegemonija ne moze biti ni primac onoj koju bi sprovodili Kinezi da su na njenom mjestu. Samo kad vidim sta rade onim Ujgurima i generalno kako tretiraju svoje radnije, kazem daleko im kuca od moje. Samo genocidni Srbi mogu da podrzavaju takve jer ocito da medju njima ima velike slicnosti.
@Vitez...upravo tako,a Rusi su jos gori...mi treba da izaberemo pravu stranu kao sto su to Albanci uradili...oni zato imaju dvije drzave,a u Makedoniji i Crnoj Gori se vise pitaju nego Bosnjaci u BiH...pametnom dosta...
Većina patenata je u rukama Amera. Mogu svakom zagorcati život. Fer bi bilo i od žutih da otvore svoje tržište a ne sebe zabunkerisali a idemo osvajati druga.
Hajd, neću ulaziti u prepucavanja Amerika vs. Kina, ali zar neko stvarno misli da se Huawei telefoni neće koristit u skorijoj budućnosti kao sredstvo špijuniranja za kinesku vladu? Što bi to SAD koristio iPhone u tu svrhu, a jedni Kinezi koji su okupirali Tibet, i koji u "logorima za edukaciju" pod prisilom drže milion Ujgura muslimana kao ne bi?
Jedan Trumpov tvit napravi Huaweiu gubitak od 30 mlrd$
gdje su oni sto su rekli da ce huawei unistiti samsung i ajfon?
ubjedljivo najbolji uređaji.
Kad neko kaže kakva Amerika ovo ono, uništiše ljudi najjaču kinesku kompaniju za mjesec
@Admin...balija komunjara brani Kineze kao da je i sam rodjeni Kinez...kakav zatucani tupson...
zilavi su zutaci, ne treba ih otpisivati tako lako