biznis
0

"Hrvatski san": Počinje gradnja sedam hotela, 500 apartmana i 200 vila

Klix.ba
U Hrvatskoj počinje gradnja jednog od najvećih turističkih projekata - "Hrvatski san", koji je planiran u uvali "Tri sestrice" u Dubrovačkom primorju.

Planirana je gradnja sedam hotela, više od 200 vila i apartmana te velike marine od 400 vezova.

Sklopljena su već tri ugovora s ulagačima, a projekt je vrijedan gotovo 7 milijardi kuna, objavio je Dnevnik.hr.

U Dubrovačkom primorju niknut će golf igrališta, elitne vile i hoteli. U marini je predviđeno 400 vezova, a oko nje nalazit će se sedam hotela. To je najskuplji projekt u novijoj hrvatskoj historiji. Dio od 920 miliona eura ulaže i malezijski milijarder Vincent Tana.

"Osim njega, mi već imamo u dogovoru još četvero velikih svjetskih investitora s kojima pregovaramo dugi niz godina", rekao je developer projekta Vicenco Blagajić.

"Gradit će se sedam hotela, 500 apartmana, 200 vila te golf igrališe s 27 rupa. Pravi turistički grad. Jedna takva investicija na nacionalnom nivou može povećati društveni proizvod, a samim time je ona prevažna", rekao je načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

Mještani se nadaju da će posla biti za sve nezaposlene u Dubrovačkom primorju, ali i mnogo više. I dok se početak gradnje ovog velikog turističkog kompleksa najavljuje za iduću godinu, prvi radovi već su tu.

Počelo se sa probijanjem cesta i pripremanje terena za potrebnu infrastrukturu. Prvi gosti u Sestricama najavljeni su već za ljeto 2016. godine.