biznis
45

Promo / Hotel Vučko na Jahorini proslavio 10. rođendan na dan otvaranja sarajevske olimpijade

Sponzorirani članak
Club Aparthotel Vučko na Jahorini proslavio je prvih deset godina rada, na simboličan i Sarajlijama značajan datum 8. februara, dan kada su službeno otvorene Zimske olimpijske igre 1984. Ovaj datum nije slučajan, jer prvi mali hotel Vučko koji je nekad stajao na mjestu sadašnjeg, upravo je i počeo sa radom na dan početka Olimpijade, služeći kao rezidencija visokim zvaničnicima, poput predsjednika MOK-a, Juana Antonia Samarancha, kralja Gustava od Švedske i dr.

Koktel zabava povodom 10. rođendana upriličena je u prelijepom ambijentu hotelskog restorana, uz prisustvo brojnih zvanica iz svijeta biznisa, politike, turizma, medija i dr. branši, ali i gostiju hotela te posjetilaca olimpijske ljepotice Jahorine. Prisutnima je poželjela dobrodošlicu poznata TV voditeljica Tanja Đurović, a potom se i generalni direktor hotela, Miloš Pešić, osvrnuo na zanimljivu prošlost hotela te najavio planove za budućnost. Premda već sada broji 206 luksuznih apartmana, što ga čini hotelom sa najvećim kapacitetom na Jahorini, hotel Vučko priprema i dodatnih 90 apartmana te izgradnju novih poslovno-rekreativnih sadržaja.

Goste je zabavljao izvrsni, dinamični Positive band, a posebno oduševljenje izazvao je sami Vučko, omiljena maskota čije ime hotel ponosno nosi. Brojne prisutne Sarajlije sa nostalgijom su se sjetile starog Vučka i Olimpijade te su se rado fotografirali sa hotelskim Vučkom koji je malo prošetao među gostima, izmamivši osmijehe svih prisutnih. Rođendansko slavlje zaokruženo je specijalnom Vučko tortom, te uručenjem priznanja desetku uposlenika koji su zajedno sa hotelom proslavili jubilej, punih 10 godina rada u ovom omiljenom turističkom odredištu na Jahorini.

Pored već poznatih sadržaja u zimskoj sezoni, poput sjajnih zabava i žive svirke u Paradiso baru, opuštanja u ugodnoj kamin sali uz pucketanje vatre te degustacije finih regionalnih vina u hotelskoj Vinoteci, hotel Vučko sprema nova uzbudljiva druženja i zabave u periodu održavanja festivala Exit, 15-18. marta 2018., ali i u ljeto, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.