biznis
162

Hotel Holiday zaposlio 35 "stečajnih" radnika, u renoviranje će biti uloženo pet miliona KM

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Grupacija hotela Europe 15. jula 2016. godine preuzela je upravljanje nad sarajevskim hotelom Holiday, čiji je vlasnik Rasim Bajrović do sada zaposlio 35 "stečajnih" radnika, od 90 koliko ih je ukupno primljeno.

Među njima su i radnici koji nekadašnjeg hotela Holiday Inn koji su se vodili na spisku Zavoda za zapošljavanje. Menadžment hotela u narednom periodu planira zaposliti još 100 ljudi kada hotel u potpunosti bude u funkciji.

Grupacija Europe u narednom periodu planira uložiti pet miliona KM u renoviranje i adaptaciju hotela, koji će biti prilagođenim najboljim svjetskim ugostiteljskim objektima. Adaptacija i renoviranje će se odnositi na 220 soba kao i sve prostore i sadržaje koji su u ranijem periodu bili van funkcije.

Grupacija Europa hoteli u najkraćem roku uspjela je uložiti značajna sredstava i staviti u funkciju građanima kao i gostima Sarajeva, na raspolaganje 170 luksuzno opremljenih jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba, tri luksuzna apartmana, devet konferencijskih sala, Caffe Inn, lobby bar te ostale prateće sadržaje.

Hotel Holiday svečano će biti otvoren 20. augusta, a s radom počinje 20. jula.

Na Međunarodnom tenderu koji je sprovela Heta d.o.o. Austrija, pio svim europskim standardima, grupacija Europa izabrana je kao najbolji ponuđač i ispunitelj svih uslova tendera. Općinski sud u Sarajevu je nakon dostavljene dokumentacije finalizirao i zaključio tender.