Uz brojne zvanice
560

Hifa Oil u četvrtak otvara najsavremenije terminale tečnih goriva na Balkanu

Klix.ba
Hifa Oil vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini u četvrtak 11. oktobra 2018. sa početkom u 12 sati u Zenici (Željezarska bb) priredit će svečano otvorenje najsavremenijih terminala tečnih goriva na Balkanu.

Nove Hifa Oil Naftne terminale svečano će otvoriti predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave Hifa Oil kompanije, u prisustvu premijera Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića, vlasnika i generalnog direktora Hifa Oil Izudina Ahmetlića, izvršnog direktora Venana Hadžiselimovića, te mnogobrojnih zvanica i gostiju, saopćili su iz kompanije.

Također, u okviru istog događaja bit će upriličeno i potpisivanje ugovora Hifa Oil i renomiranog turskog proizvođača prikolica Nursan Trailer o ekskluzivnom zastupništvu za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Albaniju i Kosovo, a o čemu je javnost već obaviještena protekle sedmice.

Nursan Trailer je kompanija koja proizvodi cisterne po najvišim standardima, i njihove cisterne se već nalaze u voznom parku velikih svjetskih distributera nafte i naftnih derivata kao što su Shell i Total. Ugovor će potpisati Kenan Ahmetlić i vlasnik Nursan Trailera Ahmet Toprakkale.