radionice i edukacije
160

Hifa-Oil i Q8 Aviation: Proširenje i jačanje poslovnih odnosa

U periodu od 03.10. do 05.10.2022. godine u Istanbulu, na poziv jedne od najvećih kompanija za distribuciju JET goriva u svijetu Q8 Aviation, organizovana je radionica i edukacija iz oblasti novina prema JIG standardima gdje je svoje prisustvo zabilježila i kompanija Hifa-Oil.

Hifa-Oil je jedina kompanija, pored predstavnika iz Slovenije iz našeg regiona, koja je prisustovala na ovoj radionici. Uspjeh je još veći što je Q8 kao jedan od lidera u avio biznisu prepoznao aktivnosti kompanije Hifa-Oil kao ozbiljnog partnera.

Na radionici Q8 Aviation-a prisustvovali su menadžeri preko 20 kompanija koje operiraju ili snabdjevaju različite avio prevoznike na aerodromima u svijetu, a riječ je o predstavnicima iz Italije, Slovenije, Južnoafričke Republike, Kenije, Velike Britanije, SAD-a, Tajlanda, Saudijske Arabije, Mađarske, Turske, Ruande, UAE.

Pored navedenih, predstavnici Bosne i Hercegovine su ispred kompanije Hifa-Oil gdje su razmijenili iskustva i saznali novosti koje su uvedene u navedene standarde koje bi trebalo implementirati u procedurama svake pojedinačne kompanije.

Tokom dvodnevne radionice upriličen je zajednički sastanak menadžmenta Hifa-Oil sa ključnim osobama iz Q8 Aviation gospodinom Naser Ben Butainom, generalnim menadžerom i Adamom Harrisonom, glavnim operativnim direktorom na temu dosadašnje i buduće saradnje u kojem je konstatovano zadovoljstvo i buduća namjera u ojačavanju dosadašnjeg i širenju budućeg poslovnog odnosa u različitim segmentima u kojima kompanije imaju zajednički interes.

"Ovo je za nas veoma bitan sastanak u kojem su naši domaćini iz Q8 posebice gospodin Naser Ben Butain kao generalni direktor kompanije imao priliku da sazna o aktivnostima i razvojnim planovima Hifa-Oil-a, o izgradnji novog savremenog terminala, o prednostima zajedničke saradnje i njegova lična konstatacija je da ćemo u budućnosti jačati poslovni odnos, te da Bosna i Hercegovina kao i region, postaju sve više interesantni za veći broj avio operacija. Dogovoreni su i drugi segmenti saradnje, što pokazuje prepoznatljivost kompanije Hifa-Oil kao ozbiljnog i pouzdanog partnera", rekao je izvršni direktor Hifa-Oil dr. Venan Hadžiselimovića.

Ističu, Hifa-Oil je kompanija koja u svojoj Grupaciji upošljava preko 900 radnika, radi na 11 tržišta Jugoistočne Evrope sa preko 2500 klijenata, prepoznata je kao pouzdan i odgovoran partner i na tom putu će i dalje raditi sa svima koji znaju šta je graditi, doprinositi i razvijati privredu Bosne i Hercegovine.

Hifa-Oil, energija koja pokreće!