{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžić: Hitno iskoristiti izgrađene dijelove Sarajevske zaobilaznice

10.9.2012. u 15:40
0
8
Hadžić: Hitno iskoristiti izgrađene dijelove Sarajevske zaobilaznice
0
Hadžić: Hitno iskoristiti izgrađene dijelove Sarajevske zaobilaznice
Detalj sa sastanka
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Damir Hadžić razgovarao je danas u Sarajevu o izgradnji Sarajevske obilaznice s ministrom prometa i komunikacija FBiH Enverom Bijedićem, ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Harisom Lulićem, direktorom JP Autoceste FBiH Ensadom Karićem i direktorom JP Ceste FBiH Filipom Vujevom.
Na sastanku je razmatrano rješavanje problema zagušenosti Rajlovačkog koridora koji uveliko guši lokalni saobraćaj u Sarajevu jer je nedostatnog kapaciteta za trenutnu propusnost od 18.000 vozila dnevno. Prihvaćen je prijedlog ministra Hadžića o privremenom spajanju Stupske petlje sa završenih 9 kilometara autoceste na Sarajevskoj obilaznici od vijadukta Briješće do Jošanice. On je naglasio da bi ovo bilo dobro privremeno rješenje za rasterećenje Rajlovačkog koridora, a istovremeno bi završeni dijelovi autoceste odmah bili na raspolaganju građanima za korištenje.

Direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić informirao je prisutne o toku radova na LOT-3 dionice autoceste na Koridoru Vc, s posebnim osvrtom na poddionicu petlja Butila – Vlakovo čijim bi se završetkom dobio spoj autoceste na Koridoru Vc od Tarčina do Zenice. Sagovornici su razmjenili mišljenja i o mogućim rješenjima za Sarajevski gradski autoput.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: