Još uvijek ne spominju BiH
0
H&M najesen stiže u Srbiju
Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
- pa to nam fino pakuju komšije hrvati srbijanci i slovenci zbog njihovih sportina,merkatora,konzuma,tuševa,delti,miškovića koji su se povezali u jednu monopolnu oligarhiju kod nas se još nikad ne otvaraju drugi lanci i drugi izvori Trgovački gigant ŠPAR, LIDL,HOFER,H&M, C&A, i bruka i kamara svih ostalih... jer lakše im je ovako upravljati glupim bosancima ne dati im puno izbora i onda moramo kupovati samo JANU VODU i eventualno sta srbijansko ili slo... ogradili su naše tržište lijepo fino isto ko hobotnica kad stegne plijen da udavi i pojede!
Gdje mozemo u Sarajevu nesto kupiti imas 2 prodavnice new yorker, springfild... mene stid ocam, otisao skoro u zagreb pa u trznom centru WEST GATE imas sve marke svijeta, tugooo!
A jesi li vidio/la ovu rečenicu: Švedski je lanac svoju prvu trgovinu u Hrvatskoj otvorio u proljeće 2011. godine
I jos da dodam da ovdje u svedskoj ja sam medju najbolje obucenim i dotjeranim curama...Ne mislim da izgledam kao turbo pjevacice ali imam klase i stila, sto u prijevodu znaci mogu biti obucena u najveci i najdeblji kaput i zavijena u sto majica opet cu izgledati kao sexi bomba i mnogi ako ne i svi ce se okretati za mnom dok hodam ulicama svedske a bogami i kad dodjem u bascarsiju... Sve sto sam rekla su cinjenice i puka istina a vi dole sto zivite u bosni malo izadjite iz tog kaveza i propujte svijetom da vidite sta je svijet a ne to kao neke babe samo komentarisete a pojma nemateo zivotu i svijetu. Pozdrav iz Swe
A šta mi imamo od toga?
U Bosnu vise nece ni vuk ni hajduk!!!
imamo mi hasu & muju ! koji će nam q... još i shwedski
H&M je divna radnja, i hvala Bogu pa je ima i u Sarajevu. :)
nemoj se provaljivati. u hrvatskoj ima 12 H&M trgovina. http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/hmu-hrvatskoj-ima-12-trgovina-u-prvu-otvara-i-u-beogradu-226873
@HM evo upravo gledam karirane hlace, na fol onih sto se nose po kolibama na skijanju. 100% pamuk, made in bangladesh. reciklirana plastika, made in china? stvarno imas, blago receno, pretjerane izjave.
@HM pa zavisi sta kupujes. dobre dzempere neces naci u HMu. najbolja ti je varijanta da ti zena u bosni isplete vuneni. u nakit se ne razumijem. bokserice se mogu naci pamucne, sasvim ok kvalitet. nije rijec o cipelama pa da moraju biti skupe. ili npr pamucne trenerke za sportske aktivnosti - to treba samo da je pamuk i jeftino - neces se modirati na treningu, popravljajuci auto ili kopajuci u vrtu. tako da reci da je sve "smece" je zaista pretjerano.
@... Pa ja nisam bas primijetila, ako mi trebaju npr hlace kroj je takav da vise lici na helanke, a ne hlace. To ne volim ( za seljacinu: ne, nemam probleme s tezinom)Dzemperi su skoro u potpunosti akril i poliester, a posljednjih par godina su puno siri, nego duzi.Donji ves ima puno sintetike. Nakit smijurija. Imaju tako malo i tko rijetko dobrih stvari da se ne isplati ulaziti, a kad imaju te stvari puno su skuplje od odjece pravljene od flasa u Kini ;) Zivim tu godinama i za to vrijeme sam samo jednom kupila majicu. Punu elastina.
kako ljudi ne shvataju jednu vrlo jednostavnu stvar - ako jedan obični H&H (isto što je kod nas Ključ-Šik ili u Intaliji Beneton) nije našao pouzdanog partnera za ulazak na naše tržište, kako onda očekuju da je roba određenih brendova po našim radnjama original! armani, hilfinger, polo i hejbet drugih NEMAJU svoje predstavništvo kod nas, nema njihovih zastupnika, i SVA roba tih i dr- sličnih brendova koja se kod nas prodaje je LAŽNJAK ili eeeeventualno ŠVERC! AKO je original onda je kupljeno vani po sniženjima i onda kod nas švercuju! jednosatavno je to provjeriti - ili odete na stranicu određenog brenda i pogledate ima li ih kod nas, ili ih kontaktirate mailom i vidite šta će vam odgovoriti - eventualno će vam reći koja je njihova radnja nama najbliža - a to sigurno nije u BiH!
@HM koliko sam ja primjetio, u HMu ima raznih izbora, bas kao i na tim pijacama koje spominjes. to je tek manji dio odjece koji je "vulgaran" i to u ponudi proljece-ljeto. mislim da je pretjerano reci da je smece, jer dosta odjece je pamucno i vuneno.
Možda nije govorio s negativnom konotacijom o Sandžaklijama, nego o opštepoznatoj činjinci da se u Novom Pazaru proizvodi roba koja je jako dobra kopija brendova koje si naveo. Još prije rata su dole šili za Vartex - Leviske i sl. Tako da se i danas tamo proizvodi ogromna količina dupljaka koja se uspješno plasira na naše tržište pod original. Nedavno je bila velika policijsko-inspekcijska akcija i zaplijenili su dosta etiketa poznatih svjetskih brendova. Te etikete su bile namjenjene tekstilnoj industriji koja pravi navedenu odjeću, a vrlo često i obuću (Nike, Adidas itd). Znači, nije problem što su dupljaci - ko voli nek izvoli, nego što nam se to podvaljuje pod original i bezobrazno visoke cijene po buticima u BBI-u, kao i ostalim po Ferhadiji i sl. Neću biti licemjer pa reći da ne kupujem dupljake, kupim ako je dobar kvalitet, ali ne dam da me preveslaju i ne lažem ni sebe ni druge da je original. Para za originale nemam, a originala kod nas i nema :(
A sto nece u Sarajevu da se mamina i tatina djeca foliraju pred djecom ciji roditelji nemaju za germe?? NIJE FEEEEEEEEEEEEER!!!!
@@HM Nisam musko, vec mlada zena koja studira.Ne cistim, a ako budem trebala cisticu jer i to je posten hljeb. Na nasim pijacama se jos moze naci finih pamucnih hlaca, kosulja i majica,klasicnih krojeva koje ja nosim, dok je ovdje to tesko naci, a i to sto ima je puno skuplje. Ne volim vulgarne i nakaradne stvari, koje su tebi pojam dobrog ukusa. Takvima ko tebi bih bila bolja da se obucem provokativno za velike pare i vadim mast narodu u Bosni kad dodjem? Sta je lose sto ja kupujem na nasoj pijaci? Ne furam se markiranom robom, ne pijem Red Bull i nisam iskompleksirana dijasporskim statusom.Nisam seljak, i da jesam bilo bi OK, ali si zato ti iskompleksirana SELJACINA na kvadrat.A razlika izmedju seljaka i seljacine je velika, SELJACINO.