{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grčki konzorcij dostavio ponudu za izgradnju crnogorske autoceste

F
20.4.2010. u 16:06
0
0
Grčki konzorcij dostavio ponudu za izgradnju crnogorske autoceste
0
Grčki konzorcij dostavio ponudu za izgradnju crnogorske autoceste
Grčko-izraelski konzorcij "Aktor" dostavio je u ponedjeljak poslijepodne konačnu ponudu za izgradnju crnogorske autoceste Bar-Boljare, koju će sljedećih dana razmatrati crnogorska vlada, rekao je u utorak glavni crnogorski pregovarač Zoran Radonjić.
Vlada bi, zajedno s međunarodnim savjetnicima, do kraja sljedećeg tjedna trebala konačno odlučiti o tome hoće li prihvatiti ponudu "Aktora" ili će nastaviti pregovore s ostalim sudionicima natječaja, među kojima je i hrvatski konzorcij koji vodi splitski "Konstruktor".

Radonjić je rekao da je nova ponuda "Aktora" nešto jeftinija nego prošla, ali nije rekao o kojoj je svoti riječ. Mediji u Podgorici navode da su Grci za dvije dionice autoceste, bez prioritetne dionice od Podgorice do Mateševa, ponudili cijenu od 1,2 milijarde eura.

Konačna odluka o ponudi za gradnju 170 kilometara duge autoceste trebala bi biti donesena do kraja sljedećeg tjedna, a za srijedu je najavljen sastanak u Europskoj investicijskoj banci, koja će se očitovati o tome je li spremna financirati taj projekt.

Radonjić je napomenuo da je "Aktor", po informacijama s kojima raspolaže, osigurao novac za gradnju dviju dionica autoceste.

Grčko-izraelski konzorcij na natječaju za izgradnju autoceste bio je na drugome mjestu, iza hrvatskog konzorcija, i tada je ponudio cijenu od 3,92 milijarde eura.

Pošto su u ožujku propali pregovori s hrvatskim konzorcijem, koji je ponudio cijenu od 2,77 milijarda eura, crnogorska vlada počela je pregovore s Grcima i Izraelcima. No, analitičari su ocijenili kako su zbog visoke cijene mali izgledi da se postigne dogovor o izgradnji autoceste.

Pregovori s hrvatskim konzorcijem propali su jer u predviđenom roku nije dobio odgovarajuća bankovna jamstva za posao vrijedan gotovo tri milijarde eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: