biznis
0

Gradnja poslovne zone "Pilana" u Bosanskoj Krupi odvija se po planu

FENA
Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović sa saradnicima obišao je danas Poslovnu zonu "Pilana" u toj općini, koja polako poprima izgled pravog industrijskog centra.

Trenutno se u toj zoni grade hale ukupne površine 16.000 kvadratnih metara. Prvi radnici posao bi trebali dobiti već tokom jeseni, dok bi po planu za dvije do tri godine ovdje trebalo raditi više stotina ljudi.

U poslovnoj zoni trenutno se izvode završni radovi na dvije industrijske hale poduzeća "Zah" i "Acma-group" te na velikom trgovačkom centru "Bingo". Ovih dana počet će izgradnja i metaloprerađivačkog objekta, koji će se protezati na 6.000 kvadratnih metara. Finansira ga firma "Bosancar" u vlasništvu talijanskog investitora, koja se bavi izradom karoserija za poljoprivredne i druge strojeve. Ona će zapošljavati više od 100 radnika u jednoj smjeni.

Uređuju se i saobraćajnice, pri kraju je izrada javne rasvjete unutar poslovne zone, a završava se i prilazni put, te izlaz na magistralnu saobraćajnicu.

Nakon obilaska poslovne zone načelnik Halitović izrazio je zadovoljstvo brzinom, dinamikom i kvalitetom izgradnje. Sve parcele i objekti snabdjeveni su odgovarajućim elektroenergetskim priključkom, telefonskim linijama, kanalizacionom i vodovodnom mrežom, a kada se na do sad započetim objektima završe grubi građevinski radovi, pristupit će se, kako je kazao, asfaltiranju puteva unutar poslovne zone.