Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima li ijedan projekat da je Strabag zavrsio. Oni zaradjuju na ovim presudama. Sad su popusili jer su naletili ns tvrd orah
Ukoliko je pokrenut proces arbitraže, sve ovo je nebitno. Na kraju, neko će (vjerovatno) i ove milione vratiti Strabagu, ali ovo je dobro zvučalo, zar ne. S obzirom da ovo nije prvi put da Strabag ima spor sa BH (sjetimo se mosta kod Svilaja), ne mogu se oteti dojmu da neko iz BiH ove stvari dobro razradi sa Strabagom i onda podijele kajmak.
a ko ce da odgovoara iz EPBiH za ovo
Taman malo Aluminij pogurat ako se mogne
Uzet ce direktor milion i otpisati im dug a mozda bude i zastara duga
"Konzorcij "Strabag AG/Končar" s kojim je Elektroprivreda BiH zaključila Ugovor o izgradnji Hidroelektrane Vranduk, dužan je po osnovu bankarske garancije za dobro izvršenje posla Elektroprivredi BiH isplatiti 5,74 miliona eura sa pripadajućim naknadama......Inače, izgradnja HE Vranduk procijenjena je na oko 300 hiljada eura". Bem ti novonare Garancija veća od vrijednosti posla :-) Klixe dosta je ofiranja
Za ovu promasenu investiciju treba stisnuti za vrat one koji su ovo osmislili i doveli do svega ovog pa tek onda one koji su ugovarali sa Strabagom. Ja mislim da nema nigdje u svijetu da se ovako profuckavaju javne pare kao kod nas i nikad niko jos optuzen ni uhapsen nije dok se na drugoj strani spektakularno hapse jucer 10 - ak carinika za neku sicu koju sigurno uzimaju svi do jednog.
@Muckalica i ti mućkaš nešto. O čemu ti to ? Pa štrabag je ozbiljna firma koja se očigledno nije dobro pripremila za posao. To je očigledno. I kontali su u toku posla mućkati sa stavkama Ugovora. Pa eto,nije im pošlo za rukom. A što se tiče ovih na carini. To sve treba razbucati. To su super lopovi u uniformi (čast izuzecima). To je bagra neopjevana. Ako si ikada prelazio preko granice znaš o čemu ti pišem.
Dok se naplati poješće inflacija pola...prljave taktike pljačke