Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad sam pročitao da su kod nas "šampioni biznisa" menadžeri firme gdje su entiteti većinski vlasnici kapitala, dalje mi se nije ni čitalo. Mislim da smo i po ovom unikat u svijetu; dok se u razvijenom, (pa čak i tranzicijskom svijetu) najboljim menadžerima proglašavaju menadžeri koji koriste domaće resurse za proizvode koje plasiraju na ino tržišta i na taj način povećavaju izvoz i unose pare iz vana u zemlju,što kod nas nije slučaj (na žalost neće još zadugo biti). M-TEL izvozi u inostranstvo 0,00 KM i od njihovih "proizvoda" iz vana u BiH ulazi (pogodili ste) 0,00 KM. Kakvog hajra imamo od takvih (i sličnih državnih firmi)? M-TEL menadžer godine u zemlji u kojoj je uvoz 5 milijardi a izvoz manje od milijarde! Veći je menadžer bilo ko ko uzgaja gljive ili domaću hranu i uspije je prodati van BiH i unijeti pare iz vana u BiH,iako mu država ne daje nikakvu podršku. Šta je sljedeće: najmenadžer Ministar sporta nekog kantona ili direktor Vodovoda. Ovo je žalosno.
0-0=0 Znači da nismo u negativno izvozu
@.ebozovna Izvozimo oko milijardu a uvozimo oko 5 milijardi i nismo negativni ??!! Sto bi Englezi rekli "Which school of finance did you study" ? Gigant si.Lajkujem ;)
Nema lijanovića?!
nije platio :)
Najambasador po izboru Stručnog žirija Neovisne agencije i Direkcije za izbor i promociju menadžera Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope je Nj.E. Aleksandar Bocan Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini --------------------------------------------- Da ovo "slucajno" Mile nije birao?
Nazovu te i kažu da si dobio nagradu... E onda trebaš na ime večere i ostalih ceremonija da uplatiš od 5000 pa naviše KM. Jel se iko upitao kako svake godine drugi dobivaju nagrade, jer znam hrpu firmi koje su dobile prije nagradu , a iduću godinu radile još bolje.... ZATO ŠTO DIREKTORI I GAZDE SKONTAJU ŠTOS I NEĆEŠ ME VIŠE ZAJE... ;) Znam da su jednog zvali iduće godine i rekli da je dobitnik , ali su tražili da uplati unaprijed, kako nije uplatio nije ni dobio hahaha
Krešić je dobio nagradu zato što je sarajevski pijun...
Je li neko čitao ovaj tekst gore :)
Jedan od gore navedenih je pravi Hitler.
who is hićo?
das nekom javno preduzece i onda ga proglasis najmenadzerom - to je moguce samo kod nas..
Poznajem jednog od gore nabrojanih menadžera. Kad su ga zovnuli i rekli da je dobio tu neku nagradu, čovjek je mislio da se neko s njim zeza i čak nije htio da ide ali oni su i dalje inzistirali da on dođe i primi nagradu i na kraju je došao i primio nagradu. Kada uzmem u obzir tu činjenicu, mogu reći da dodjela ovih priznanja ipak nije nikakva namještaljka. Svako može doći do financijskih izvještaja od svih firmi jer ti su podaci javni i svako može ako želi provjeriti kako koja firma posluje i zaključiti zaslužuje li taj neko nagradu za najmenadžera. Čestitke svim dobitnicima!
koliko ima menadzera, reklo bi se da nam je nezaposlenos 3%
sramota da ovakve vijesti prenosite, kontaktirajte "najmenadzere" i pitajte kolko kosta komad PAPIRA 30.000,40.000 ili 50.000 KM!!!!!!!!!!!!!!! SRAMOTA
Poznajem jednog od gore nabrojanih menadžera. Kad su ga zovnuli i rekli da je dobio tu neku nagradu, čovjek je mislio da se neko s njim zeza i čak nije htio da ide ali oni su i dalje inzistirali da on dođe i primi nagradu i na kraju je došao i primio nagradu. Kada uzmem u obzir tu činjenicu, mogu reći da dodjela ovih priznanja ipak nije nikakva namještaljka. Svako može doći do financijskih izvještaja od svih firmi jer ti su podaci javni i svako može ako želi provjeriti kako koja firma posluje i zaključiti zaslužuje li taj neko nagradu za najmenadžera.
zekozeko to je nasa istina isto kao sa izborom za naj brend koji je ugasen i zna se kolika je cijena bila za izbor naj brenda
Tako mala zemlja ,a toliko "uspjesnih" strucnjaka?:))