Osvrt direktora kompanije
155

"Godina iza nas": MKF LIDER kao važan pokretač razvoja malih poduzetnika u BiH

Direktor MKF LIDER Džavid Sejfović
Direktor MKF LIDER Džavid Sejfović
Mikrokreditna fondacija LIDER, važan je pokretač razvoja malih poduzetnika i poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini, a njihova posvećenost pružanju finansijskih i besplatnih nefinansijskih usluga postala je neizostavna podrška malim biznisima.

Protekla godina je bila izazovna, no MKF LIDER je uspio ostvariti svoje planove, kako operativne tako i finansijske.

Unapređenje palete i kvaliteta finansijskih i besplatnih nefinansijskih usluga predstavlja ključni segment njihovog uspjeha. Odgovoran pristup, kroz pružanje adekvatnih mjera i usluga u teškim vremenima, bio je ključan faktor odličnih rezultata u 2023. godini.

MKF LIDER 2023. u brojkama
MKF LIDER 2023. u brojkama

"U 2023. godini, fokusirali smo se na pružanje podrške našim klijentima, posebno onima najteže pogođenima rastom inflacije. Ponudili smo akcijske proizvode po povoljnijim uslovima, te širili bazu korisnika platforme Pravi Lider, omogućavajući malim privrednicima pristup jedinstvenoj online poslovnoj platformi. Ova inovacija omogućava im besplatno oglašavanje, edukaciju, kao i kreiranje mini-web stranica za svoje firme", govorio je Džavid Sejfović, direktor MKF LIDER o inovacijama i unapređenjima u protekloj godini.

Mikrokreditna fondacija LIDER podržava lokalne zajednice kroz razne projekte, od obrazovanja do zaštite okoliša i ima važnu ulogu u unapređenju kvaliteta života. Ove godine je podržan niz projekata na polju afirmacije mladih i poduzetnika, poput Ekonomske olimpijade i učešća klijenata na Sajmu privrede, kao i ekološki projekti u srednjim školama i akcije pošumljavanja u kojem su učešće uzeli LIDER-ovi uposlenici.

O planovima za 2024. godinu, Direktor Džavid Sejfović kaže:

"U narednoj godini planiramo umjereni rast uz naglasak na unapređenju usluga za naše klijente. Krećemo s novim ponudama kredita i otvaranjem dodatnih ureda u Mostaru i Tuzli radi bolje podrške našim korisnicima."

Mikrokreditna fondacija LIDER nastavlja svoju misiju pružanja podrške i jačanja malih poduzetnika i poljoprivrednika, postavljajući temelje za održivi razvoj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.