Komentari (119)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Citam komentare i valjam se od smijeha. Noooorod konta da je gas za grijanje goozica:):):) Bez gasa ne postoji razvoj industrije. U bilo kojoj fabrici sam proizvod ma koji vam je 20-35% u startu skuplji ako ste koristili neki drugi vid energije za pogon proizvodnje. Nije Njemacka uvela dvije linije iz Rusije da bi se grijali seljoberi. Vama Aluminijum u Mozstaru uzima 1/3 struje u federacii
a da ne pricamo da se gasifikovana zemlja koja i industriju a i to "grijanje" koristi,..se oslobodi cak i do 90% zagadjenja zraka
@milosthemuratcutter Koliko vama Srbija uzima struje sa Drine ? Pa vas onda ko fol pomažu i bdiju nad vama.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Hmm čudan naslov klix , prije bih rekao da je Srbija otvorila oko 400kilometara novog gasovoda kroz zemlju...koji postaje tranzitni.
Tko u Bosni koristi plin...mislim koliko kucanstava, kolio kompanija???
@goofy toplane u Sarajevu, skoro sva industrija gdje imaš neke termičke procese,tipa pasterizacije, prženja, pečenja, sušenja itd. Nažalost premalo privatnih kuća i to bi se trebalo promjeniti milom tj. podsticajima ili silom tj,. kaznama.
Valja ugrijati guzu
hebo majku komentara, ne znas ko je gluplji, servi ili bahlijanderi. vidi se da su isti narod.
Koji se gradovi griju na gas? Zašto ne koristimo pumpe za grijanje? Pumpa koja vadi toplinu iz zemlje i podvodni voda? To zapadne zemlje imaju odavno.
@YugoConnection je l znas kolko kosta ugradnja te pumpe zajedno s kopanjem bunara itd?
Koliko je metara cijevi polozeno u BiH? Nula. Srbija je postavila 400km cijevi kao tranzit ka Madjarskoj. za Bosnu se ne mijenja nista. Bice nesto jeftinije...
Pod hitno otvarati juzni tok koliko sutra ga poceti graditi jer padamo pod kompletnu energetsku kontrolu Srbije i "RS". Kada se jos doda incijativa izgradnje brana koje Srbija planira uraditi sa domacim izdajnicima . Pametnom dosta..
@gooUser1605545363 Bujrum. Gas preko Hrvatske je 450-500$ na hiljadu metar kubnih.
@gooUser1605545363 gdje ima konekcija preko hrvatske za sarajevo? tek planiraju izgradnju plinovoda od zagvozda al to se nece nikad izgradit.
Srbija uz veliku podrsku Rusije hoce da stavi pod kontrolu BiH i to im ocigledno uspjeva, Nazalost zlotvori iz SDA su razvili jedinu sposobnost za kradju i uhljebljavanje stranackih kadrova. Uzasno losa situacija za Sarajevo , jer se plin najvise trosi u Sarajevu.
@gooUser1605545363 Ko te tjera da kupujes gas preko Srbije? Predji na cumur.
@gooUser1605545363 Treba vas pustiti da se pogusite od smoga i dima od guma kad ste tupavi
Naravno, nećemo kupovati od amera osim ako bude jeftinije.
sarajevo,tuzla,zenica moraju pronaći alternativu,kad tad.nesmije se dozvoliti ovisnost o plinu.Mozgonje,mozgajte.
@japija industrija ne može bez plina.
BIH KUPUJE OD SRBIJE!! NIJE TOK ZBOG NAS! OVO JE WALTER INFO.SRBIJA IMA TOK, A MI SMO NJIHOVI KUPCI.POGLEDAJMO KOME IDE RACUN!!
Zasto se lazu komentatori?? Niti ce Turska komandovati, niti ce biti jeftinije.Mi trebamo rijesiti 3x firme koje uzimaju pinku u krugu od 20 KM!!! Preko 2500 uhljeba!!!
Lavrov pozitivan , objavio Tanjug prije 10 minuta
Rekoh da Rusi nam ne smiju završiti plin!😎
Ruski jeftin plin, jako loše kvalitete. Pošto je ostalima ipak važnija kvaliteta plina a ne cijena, Rusi pametni pa su našli zapadni Balkan da im prodaju.
Los da ga njemacka koristi
@gooUser1607165042 Rusi pokrivaju 40 procenata plina Evropske unije.