Potpisani ugovori
0

Fondacija Hastor stipendira 283 studenta iz cijele BiH

FENA
Arhiv/Klix.ba
Arhiv/Klix.ba
Predstavnici Fondacije Hastor potpisali su danas u Sarajevu ugovore sa 283 studenta iz raznih dijelova BiH za stipendije u 2017./2018. akademskoj godini.

Direktor Fondacije Seid Fijuljanin rekao je Feni da je glavni zadatak stipendista da redovno izvršavaju obaveze na fakultetu, a Fondacija s njima radi na ličnom napretku i razvoju. Stipendisti su u obavezi da volontiraju deset sati mjesečno na način da rade na ličnom napretku, ali i pomažu drugima što i jeste misija Fondacije Hastor.

Fijuljanin ističe podršku pojedinaca i brojnih kompanija okupljenih u Klub prijatelja, koji finansijski podržavaju rad Fondacije. Imaju dobru saradnju i s obrazovnim institucijama, a sve u cilju stvaranja boljih uvjeta za mlade ljude.

Navodi i podatak da je više od 75 posto njihovih stipendista odlični učenici, a i studenti izvršavaju redovno fakultetske obaveze. Ne mogu te rezultate u potpunosti pripisati sebi ali ima, kaže, dosta njihove zasluge u tome. Kaže da im nastoje pomoći i nakon što završe školovanje.

Mnogi su godinama već stipendisti te fondacije. Željko Simeunić iz Teslića jedan je od njih, a na današnjoj ceremoniji zahvalio je za podršku koju mu pružajuu Fondaciji. On je završio prvu godinu studija za socijalni rad u Banjoj Luci.

Fondacija Hastor od 2006. godine podržava i osnažuje djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojim zajednicama. Počeli su sa oko trista stipendija, a danas stipendiraju ukupno 1.860 osnovaca, srednjoškolaca i studente iz cijele BiH.