Avionski saobraćaj
60

FlyBosnia poziva sve koji su naručili medicinsku opremu da im se jave radi transporta

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Uvažavajući trenutne okolonosti izazvanih koronavirusom očigledna je hitna potreba za medicinskom opremom (maske, mantili, rukavice, respiratori) u Bosni i Hercegovini. Zbog toga aviokompanija FlyBosnia poziva sve firme, bolnice i ustanove koji su naručili medicinsku opremu da im se jave kako bi organizovali transport.

FlyBosnia svakodnevno prima zahtjeve zainteresiranih društava i firmi (preko 20 do sada) kojima je potreban transport ovakve i slične medicinske opreme i materijala iz Kine i drugih država, a u svrhu sprečavanja i suzbijanja koronavirusa na teritoriji BiH.

"Usljed nedostataka efikasne koordinacije, a na bazi hitne potrebe za ovom medicinskom opremom, FlyBosnia zajedno sa svojim partnerima, poziva sve firme, bolnice, zdravstvene ustanove koji su naručili i/ili planiraju naručiti opremu u Kini i/ili iz drugih država (minimum 1 tona) da nam se direktno jave kako bi svi zajedno, sa konsolidatorom, pokušali organizirati prevoz medicinske robe u Bosnu i Hercegovinu. FlyBosnia se također stavila na raspolaganju svim vladinim institucijama kao i nevladinom sektoru", navodi se u saopćenju.

Kao primjer navode da je vrijeme dostave od polijetanja aviona iz Sarajeva za Šangaj 30 sati.

"Prvi let za Šangaj, od ukupno 10 planiranih za sada, je zakazan oko 8. aprila. Kao društveno odgovorna kompanija svi letovi se obavljaju na bazi isključivo direktnih troškova. Sve zahtjeve možete poslati na email [email protected] ili na telefon 062 762 785", saopćeno je.