Proširuju flotu
1.6k

FlyBosnia od septembra uvodi direktnu avioliniju iz Sarajeva za London

Dž. L.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Bosanskohercegovačka aviokompanija FlyBosnia od septembra uvodi let za London, a najavljuje i linije iz Sarajeva prema Parizu i Rimu, potvrdio je to danas novoimenovani direktor kompanije Tarik Bilalbegović.

Nove linije prema evropskim metropolama FlyBosnia uvodi nakon što je uspostavila letove za Saudijsku Arabiju i Kuvajt.

Uvođenjem linije za London glavni grad naše zemlje će se nakon više od deset godina direktnom avionskom linijom povezati s engleskom prijestolnicom.

Kako saznajemo, flota FlyBosnia bii do sredine iduće godine trebala biti proširena sa dva nova aviona. Podsjećamo, bh. aviokompanija trenutno ima dva aviona modela Airbus A319, a do 2023. godine planira u hangaru imati osam aviona.

Ensar Eminović i Tarik Bilalbegović (Foto: Grad Sarajevo)
Ensar Eminović i Tarik Bilalbegović (Foto: Grad Sarajevo)

Potpisivanjem Ugovora o saradnji FlyBosnia danas je zajedno s Gradom Sarajevo i Javnim preduzećem Sarajevo ozvaničila početak promotivne kampanje u cilju osnaživanja turističke ponude i upoznavanja turista o nekim od najvećih turističkih atrakcija - Trebevićkoj žičari i sarajevskoj Vijećnici.

Potpisnici ugovora direktor JP Sarajevo d.o.o. Ensar Eminović i direktor FlyBosnije Tarik Bilalbegović istakli su da je ovu saradnju potakao sve veći broj putnika koji u Sarajevo dolazi avionima ove kompanije.

Dogovoreno je da se putnicima ponude posebne pogodnosti prilikom posjete Žičari i Vijećnici, a putem informativnih letaka u avionima.

Vaučeri za posebne pogodnosti su štampani na kartama, odnosno boarding passu za sve putnike FlyBosnije, a njima ostvaruju pravo na poklon dobrodošlice i druge pogodnosti o kojima će se detaljno moći upoznati na internet stranici.