Uskoro još jedan avion
191

FlyBosnia će imati 24 leta mjesečno tokom sezone, planirani i letovi za još četiri grada

Piše: M. N.
Airbus A319 aviokompanije FlyBosnia koji nosi ime Sarajevo imat će 156 mjesta, od kojih će 12 biti u poslovnoj klasi. Avion star 16 godina trenutno se oprema u Sofiji, a bit će korišten na relaciji Sarajevo - Rijad. On će u sezoni imati čak 24 leta mjesečno.

Na početku će kompanija imati samo jedan avion, ali će u narednih od 6 do 12 mjeseci nabaviti još jedan Airbus A319, piše Exyuaviation.com.

"Bez konkurenata koji trenutno rade direktnu liniju Sarajevo - Rijad, FlyBosnia predviđa da će uspješan početak i velika potražnja dovesti do širenja naše mreže ruta i letova. Cijene karata bit će vrlo konkurentne. Postojeće veze s hotelskim i putničkim agencijama podržat će i potaknuti potražnju. FlyBosnia online sistem za rezervacije činit će 80 posto ukupne prodaje karata, čime će biti smanjeni troškovi distribucije", kazali su iz kompanije.

Tokom sezone kompanija će uvesti i dodatne letove, a moguće su i nove rute do Džede, Dohe, Maname (Bahrein) i Kuvajt Cityja.

Prema objavljenim planovima, tokom sezone kompanija bi imala 24 leta mjesečno na relaciji Sarajevo - Rijad, a mimo sezone osam letova mjesečno. Na ostalim rutama imala bi po osam letova tokom cijele godine.

Podsjetimo, osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji.

Saudijski konglomerat opisao je FlyBosniu kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.