biznis
0

Firmi Ećo company dodjeljen certifikat ISO 14001:2004

Sarajevo-x.com
Renomiranom bh. proizvođaču namještaja Ećo company d.o.o, dodjeljen je certifikat za Sistem upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2004, te potvrda Sistema upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008 od strane certifikacijske kuće TUWadria.

Time se Ećo company svrstao među prve proizvođače namještaja u regionu sa ovim međunarodnim certifikatima, i na taj način je krunisano uspješno poslovanje u 2011. godini, gdje je unatoč svjetskoj krizi ostvaren zapažen rast poslovnih aktivnosti, proširenje proizvodnih kapaciteta, povećanje broja zaposlenih, kao i nastavak razvoja brenda Inside.

Ećo company se opredjelio za savremene trendove u zaštiti okoliša i održivom razvoju koji su usklađeni sa zakonskim i drugim zahtjevima vezanim za zaštitu okoliša, i društvenu odgovornost.

U tom segmentu kao strateške ciljeve Ećo company ističe trajno poboljšanje vlastite učinkovitosti putem isporuke kvalitetnih proizvoda i usluga koji udovoljavaju svim standardima koje zahtjevaju navedeni certifikati, uz stalnu brigu o zaštiti svih sastavnica okoliša s ciljem doprinosa kvaliteti življenja.

“Ećo company dobijanjem ovih certifikata jos je jednom pokazao svoju predanost čvrstom i transparentnom odnosu sa svojim partnerima, zaposlenicima, kupcima i građanima sa ciljem da kao preduzeće primjerom pokazuje i bude predvodnik kvalitetnijeg i zdravijeg života, i čuvanja prirodnih resursa”, izjavio je Suhad Ećo generalni direktor Ećo company.

Planovi za daljni razvoj poslovanja u su takođe ambiciozni, trenutno se privodi kraju priprema za lansiranje nove kolekcije namještaja brenda Inside by Ećo.