Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema VB-u nigdje maknut. Mozda Engleska zeli van EU, ali Skotska ne. Pokusaj izlaza iz EU znaci raspad VB. Englezi nisu navikli na saradnju, pogoto na Uniju u kojoj se oni manje pitaju nego Nijemci.
Za VB je bolje da izadze iz EU
Zašto svi misle da su svi evropljani tako nerazumno emotivni kao mi balkanci? Drugi svj. rat se davno završio, sva ta međudržavna rivalstva su izumrla. Britanci prosto žele monetarno i političku neovisnost, što ne znači da mrze Evropu. Uostalom funta je najstabilnija valuta na svijetu a Banka Engleske najnaprednija centralna banka. Uostalom, pitao bih vas klixere da vam pola poreza što plaćate ide na finansiranje Bugarske i Rumunije.
to će im biti najmanji problem... izlazak iz EU po ugovorima može trajati i do dvije godine iz razloga što sve tačke i cijelu proceduru i način razilaženja u tom slučaju definiše EU a ne UK.. znači, u tom slučaju, britanci bi mogli pojest sva govna koja su izasrali, što im od srca želim...
I opet ce sve poskupit na ebayu
Neka funta padne, biće više izvoza iz UK..
Sta to znaci za mene koji imama kredit u eurima, hoce li mi kamata skociti i rata porasti ili obrnuto?
nece, sto se kursa tice ostat ce isto jer je marka vezana za euro. Za kamate nisam siguran.
3. sv. rat je zapoceo napadom njemacke na britaniju!! sad ce nam ova raja navalit nazad u BiH,sto su pobjegli trbuhom za kruhom... ne daa se bosnji pa ni u njemackoj!! ccc
Pa sta ce oni u EU da dijele svoje pare sa Hrvatima....
Bolje bi bilo da su mirovali. Ali ljudima tamo je izgleda vaznije da im ne dolaze stranci pa makar hljeba ne jeli.
Pašće funta puno više kad im izađe Škotska ! A Španiji Katalonija pa onda i Euro ! U drugom nastavku !
Raspadom EU tvorevine sve valute će privremeno doživjeti pad ali će Funta opstati a Euro nestat, jer nema pokriće u zlatu.
Nema ni Funta...