{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Znanje eksperata BBI islamskog bankarstva u United Bank of Albania

F
1.10.2012. u 10:56
0
1
Znanje eksperata BBI islamskog bankarstva u United Bank of Albania
0
Znanje eksperata BBI islamskog bankarstva u United Bank of Albania
Bosna Bank International (BBI) potpisala je ugovor o pružanju konsultantskih usluga i tehničke pomoći za United Bank of Albania (UBA), koji ima za cilj da ovoj banci pomogne u implementaciji bankarskih usluga na islamskim principima.
Riječ je o velikom projektu BBI banke, koji podrazumijeva prijenos znanja i iskustava iz oblasti kreiranja i plasmana proizvoda islamskog bankarstva, kao i promoviranja etičkih, društveno odgovornih i finansijskih aspekata islamskog bankarstva na teritoriji Albanije.

BBI će putem ovog projekta svoje dugogodišnje iskustvo i znanje staviti u funkciju razvoja i moderniziranja UBA banke i njenog organizacionog, kadrovskog i tehničkog unapređenja.

UBA je osnovana radi pružanja bankarskih usluga zasnovanih na principima islamskog bankarstva na teritoriji Republike Albanije.

Rad banaka u ovoj zemlji temelji se na zakonu prilagođenom konvencionalnom bankarstvu, što za UBA banku već godinama predstavlja problem.

Stoga je za ovu finansijsku instituciju, kao i mnoge druge u svijetu, koje se susreću s problemom neusklađene zakonske procedure, BBI model odličan primjer kako raditi po islamskim principima u okruženju koje ne prepoznaje islamsko bankarstvo.

Potpisivanje projekta za rekonstrukciju i razvoj United Bank of Albania još je jedna u nizu potvrda uspješnosti poslovanja BBI banke.

Realizacija projekta počinje u oktobru, a za timove stručnjaka BBI banke ovaj projekt predstavlja poseban izazov, saopćio je Ured za odnose s javnošću BBI banke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: