Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Preuze Todoric skoro sve ove vece firme, spoiji i merkatorom sa konzumom. Nek je sretno ovim nasim manjim preduzecima.
x
Ne razumem sta znaci "...postao vlasnikom...", valjda se kaze "postao vlasnik".
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Meni nije jasno kako je dopusteno da strani lanci marketa imaju monopol na trzistu. U BIH sada nema nikakve konkurencije.Agrokor suvereno odlucuje koje ce cijene biti. Ovo sto je BIH dopustila je sramotno,jer ce cjenu toga placati obicni gradjani.Neko je uzo dobru lovu da dopustio ovo1 Zasto se nije napravio konzorcij domacih firmi(Amko,Rasmer,Bingo,DP-marketi,i ostali) koji bi podrzavali domacu proizvodnju.Ovo sada je tiha okupacija susjeda,koji ce prodavati svoju robu na BIH trzistu, dok ce domaca proizvodnja biti postepeno izbacena i u potpunosti ugasena.
HRVATSKA DOMINACIJA!!!
pa pogledaj im samo znak... naravno da they boldly go where no man has gone before!
zamisli da se u Hrvatskoj ili Sloveniji raspravljaju dali kupovati svoje ili bosanske proizvode ili u svojim ili bosanskim.....nije moguće, ali je kod glupih bošnji sve moguće
Zanimljiv tekst, vrijedilo bi procitati...zasto je Bosanac tako glup http://www.vidiportal.ba/kolumne/29881-zato-je-bosanac-tako-glup
Treba uzimati domaće proizvode radi opšte dobrobiti, bez obzira dali ih kupili u Bingu , Merkatoru, Konzumu itd, jer pare idu našim koperantima a kupovati, normalno, po povoljnijim cijenama i pratiti akcije, radi ličnog džepa.
Da Bog da vas BINGO kupio, jednog dana ..
dva diva postaju jedan ogromni div... velika opasnost za sve male radnje u ex-yu i buduci monopolist na trgovinu...
E sad lagano zavolimo domaće ;)
sve nekakve cifre boli glava a posaooo idiotii??? da li ikad nudite radna mjesta bez jebenih štela ???
Sad smo ga svi na***... neces imati postene konkurencije.. ekonmski rat ce nas vise s*** nego bilo koji...nismo u stanju imati svoj lanac marketa... pih..
citam u holandskim novinama da je slovenija ekonomski roknula i da je gora od "ahilove pete EU" grcke..... a ovaj agrokor sa "iz polja na police" aha iz kineskog polja...cetvrta godina kako se "hrvatske" brokule siju u kini .. jer hrvatski seljak/proizvod je skup.
Ako se Mercator promijeni u pravcu Konzuma u koji vec odavno ne ulazim, samo cu im reci ćao
merkatorov market je ionako bio najsuplji od svih marketa...
Misković je prodao Maxi, Mini Maxi i Tempo markete Dehlez-u za milijardu dolara.... zar to nije mnogo veća transakcija?
Sigurno je pošteno zarađen novac!
ratno profitersvo pod pokroviteljstvom Tudjmana a Agrokor se odrzavao od drzavnih poticaja ( slicno kao lijanovici samo u velikim iznosima novca) na psenicu, voce, povrce, stocarstvu...
Netočno. Teorija ti ne drži vodu
Sljedeća postaja Mađarska ;)