Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kome su dužni? Bankarima, vladarima iz sjenke?
duzni su Rotšildu i ostalim jevrejima koji vladaju ovim svijetom
Duzni su sami sebi hahhahahahaha
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
To je ne bitno dok oruzje garantuje stabilnost valute. Ko to smije da im snizi vrijednost dolara ?? Ko smije da im ne da naftu za njihove bezvrijedne stampane papirice ?? Yebe se macki sta misevi misle !
amerikanci štampaju dolare i nisu nikom duzni. Kupuju svjetsko blagostanje sa papirima običnim. Kupuju naftu, rude, zemlju...
Ih kad im vojna moc opadne pa kad vise ne budu vojskom braniti svoj javasluk ima da ih svijet odere kao sto su oni indijance i afrikance...skontace sta je to robovlasnistvo na vlastitoj kozi.
Samo ukucajte usadebth.org i sve će vam jasno biti
Svaki amerikanac zaduzen je u prosjeku 36000 usd i to je nista na njihovu plateznu moc i kolicinu imovine koju posjeduju , problem je kad je bosanac zaduzen u prosjeku 5000 km i kad pola ljudi nema posao i 1/3 zaposlenih radi u administraciji 1/3 penzioneri i 1/3 zaposlen u veoma veoma slaboj ekonomiji , jedna velika americka firma ima promet ko gdp bih pa ti racunaj
Njima nema ko naplacivati dugove American Dream je davna proslost.
ovaj liberalni kapitalizam zaogrnut u plast americkog sna je najveća prevara u istoriji civilizacije. Ali robovi ne kontaju.
Ono sto je Dudko za genocidku to je izgleda sad ovaj sjedov za SAD.To su mahsuz rodzeni zijanceri
Ovdje je dug gradjana, a gdje je dug drzave.
Mogli su komotno napisati i 12 840 000 miliona :/ kao da nemamo naziv za veci broj od milijarde. (ispravno je 12,84 biliona)
kakva li ce slijedeca kriza biti?
Ovo će ići ovako dok gazde ne odluče da treba opet izazvati krizu. Oni će izaći jači, a dužnici će opet ostati bez ičega, kao i 2008, kad su 3-4 bankarske firme i osiguranja izazvali svjetsku krizu.
Dokle god bude ovaca koje plaćaju dolarima širom svijeta biće i ovoga šišanja i vune !
Petrodolar ali se prebacuju na plinodolar :D
samo jedan rat protiv naftom bogate zemlje i to se upolovi, doduse nije neka opcija ali je za standard odlična
amerika ne moze da bude duzna....oni mogu da nastampaju novca koliko hoce....mogu propasti neke banke ili firme...ali dolar ne moze propasti jer 80% planete je vezan za $
postoji jedan nacin...gradjanski rat u americi....