Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Super, ali ste morali uvesti obavezu da vanbračni partneri prijave takvo partnerstvo da se zna, a ne da se naknadno dokazuje svjedocima, i da mora da traje određeni rok, a ne na samrti da se neko u nekoga "zaljubi".
Već se zna, 3 godine zajedničkog života ili ako imaju dijete se smatra vanbračnom zajednicom.
https://www.paragraf.ba/dnevne-vijesti/09102017/09102017-vijest6.html
Ovo ce napraviti haos!!! Pazi sad kad krenu lesinarke u lov na senilne starce i njihove stanove
Ili lesinari na penzionerke.
Ma kakvi su vanbračni ba, prebaci ratno vojnu invalidninu i na djecu šehida nakon smrti primaoca... Nemam poso, hoćeš li da crknem od gladi?
Odlično! Sad ce npr žena moci primati mirovinu od neogranicenog broja partnera, a ne samo one koje su živjele u još neozakonjenoj poligamnoj zajednici.
otkud ideja da se radi samo o ženama? i postoji procedura za to, ne možeš imati nebrojeno partnera, samo jednog/jednu. Malo pročitaj tekst i zakon pa onda dijeli dušmanske misli (da ne kažem mizogine)
da li vrijedi to i za istospolne partnere?
A djeca postaju stranci.
Ide sada samo jasi svi smo nasi🤪🤪🤪
to nije po šerijatu.
znači i švaleri dobili pravo, pa treba da se ne znoje beze
Šta ako ima 1 ženu i 3 švalerke, hoće li sve 4 dobiti mirovinu, po cijelu ili 1/4? Pitam za jarana...
reci jaranu u tom slučaju da je bolje da ne umire
Super