Uskoro plaćanje telefonskih računa putem SMS-a

Klix.ba
24.12.2012. u 15:59
1
1
Uskoro plaćanje telefonskih računa putem SMS-a
1
Uskoro plaćanje telefonskih računa putem SMS-a
BH Telecom i Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH danas su potpisale Memorandum o razumijevanju kojim se definiše saradnja ove dvije kompanije na uspostavi usluge mobilnog plaćanja telefonskih računa BH Telecoma putem SMS poruke za klijente Intesa Sanpaolo Banke.
Memorandum su potpisali generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović i direktor Intesa Sanpaolo Banke Almir Krkalić.

"Današnje potpisivanje memorandum sa Intesa Sanpaolo Bankom predstavlja opredjeljenja BH Telecoma da prati trendove i zahtjeve tržišta te da svojim korisnicima prvi ponudi uslugu mobilnog plaćanja računa BH Telecoma putem SMS poruke. Pored činjenice da će usluga našim korisnicima omogućiti jednostavnije i brže plaćanje mjesečnih računa, ova usluga predstavlja osnovu za dalji razvoj novih usluga elektronskog plaćanja", izjavio je Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma.

"Potpisivanjem ovog dokumenta na korak smo od same realizacije novog servisa koji će našim klijentima pojednostaviti plaćanje i ubrzati bankarske procese. Usluga će uskoro biti dostupna svim klijentima BH Telecoma i naše banke. To je samo jedan od brojnih inovativnih projekata koje Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH planira da sljedeće godine ponudi postojećim, ali i novim klijentima", istakao je Almir Krkalić, direktor Intesa Sanpaolo Banke.

Krkalić je u tom kontekstu istakao i značaj usvajanja odgovarajuće zakonske regulative za elektronski potpis što bi značajno olakšalo uvođenje savremenih oblika plaćanja i novih bankarskih usluga u Bosni i Hercegovini.

Korištenje usluge će biti besplatno za sve korisnike BH Telecoma. Korisnici neće plaćati proviziju po transakcijama banci, niti mjesečnu naknadu za korištenje usluge, a dovoljno će biti da imaju tekući račun u Intesa Sanpaolo Banci i potreban iznos novca za plaćanje računa.

Pripreme za uvođenje ove usluge su već započele i ista bi trebala biti dostupna korisnicima početkom 2013. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: