Istraživanja Euromoney
15

UniCredit u BiH tržišni lider i najbolji pružalac usluga transakcijskog poslovanja

Sponzorirani članak
UniCredit u Bosni i Hercegovini i ove godine je prepoznat kao najbolji pružalac usluga transakcijskog poslovanja u okviru istraživanja spovedenog od strane Euromoney Magazina za 2021. godinu, saopćeno je iz ove finansijske institucije.

U istoimenom istraživanju UniCredit u Bosni i Hercegovini, gdje posluju UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, zadržao je svoju dugogodišnju poziciju tržišnog lidera, kazali su.

Osim liderske pozicije u Bosni i Hercegovini, UniCredit je također prepoznat kao najbolji pružalac usluga u još osam zemalja, uključujući Italiju, Njemačku i Austriju, te je zadržao dugogodišnu poziciju tržišnog lidera u centralnoj i istočnoj Evropi, kao i u još devet zemalja u kojima djeluje.

Euromoney istraživanje o transakcijskom poslovanju, sprovodi se svake godine i identifikuje vodeće pružaoce na tržištu, s najboljim proizvodima i uslugama u okviru transakcijskog poslovanja, a ove godine u okviru istraživanja prikupljeno je više od 27.000 odgovora od nefinancijskih institucija.

Komentarišući rezultate, Riccardo Madinelli, direktor Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit-a za srednju i istočnu Europu, izjavio je kako je izuzetno ponosan što su i ove godine prepoznati kao najbolji pružalac usluga u poslovima upravljanja gotovinom u ovoj regiji.

"Rezultati ankete odražavaju ne samo vrijednost koju su generisala naša rješenja, već i ogroman trud i posvećenost svih kolegica i kolega koji rade u poslovnom području globanog transakcijskog bankarsva u našim bankama u centralnoj i istočnoj Europi", izjavio je on.

Rezultati prate godinu snažnih ulaganja u različite aspekte UniCreditove platforme za transakcijsko poslovanje, uključujući inovacije kao što su rješenje IBAN čekova za pred-validaciju plaćanja, SWIFT Go za trenutna prekogranična plaćanja i digitalno potpisivanje dokumenata putem kojih Grupa nastoji biti predvodnik u bankarskim trendovima i optimizirati digitalne alate, zadržavajući sposobnost agilne reakcije na potrebe klijenata koje se neprestano mijenjaju.

Danijela Šimić, direktor Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit Bank d.d. Mostar ovom prilikom je izjavila kako su neizmjerno ponosni na postignuća banke, kojima kontinuirano dokazujemo panevropsku pokrivenost i sposobnost da podrže klijente svih vrsta i veličina.

"Već duži vremenski period svjedočimo o jačini našeg duha i spremnosti za suradnju, kao i stručnost i posvećenost naših timova kako bi naši klijenti uspješno nastavili svoje poslovanje, naročito u ovom, i dalje neizvjesnom periodu, te kako bismo pružali najbolje usluge transakcijskog poslovanja", izjavio je.

Aleksandar Đajić, direktor Tržišta i Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit Bank a.d. Banja Luka je dodao je kako je ovo priznanje potvrda kontinuirane posvećenosti da svojim klijentima pruže uslugu i proizvode najvišeg kvaliteta koji će adekvatno odgovoriti na njihove potrebe.

"Oslanjajući se na snagu međunarodne mreže UniCredit-a, kojoj pripada i UniCredit u BiH, nastojimo razvijati proizvode koji će olakšati i unaprijediti poslovanje naših klijenata, kako na lokalnom, tako i na međunarodnom tržištu", kazao je.

Izvanredan rezultat UniCredit-a u ovogodišnjem istraživanju pridružuje se listi nagrada u okviru Globalnog transakcijskog bankarstva, među kojima su nedavna priznanja za "Najbolju banku za transakcijske usluge u zapadnoj Evropi" u okviru Euromoney nagrada za izvrsnost u 2021. godini, kao i Magazina The Banker za transakcijsko poslovanje u 2021. godini. U segmentu proizvoda, UniCredit je također proglašen za "Najbolju banku za upravljanje likvidnošću u centralnoj i istočnoj Evropi za 2021. godinu" i "Najbolju banku za upravljanje trezorima i gotovinom u Njemačkoj i Italiji u 2021. godini" od strane Global Finance časopisa.