Finansije
165

UniCredit podržava društveno poduzetništvo u BiH sa 117.000 KM

Klix.ba
UniCredit fondacija je danas objavila drugi po redu poziv za poslovne ideje, kroz koji je obezbijedila 117.000 KM za razvoj društvenog poduzetništva.

"Društveno poduzetništvo i društvena inkluzija su glavni pokretači UniCredit fondacije. Naša uloga nije pružanje kratkoročne pomoći, već provođenje programa koji omogućuju ljudima da dolaze do dugoročnih i održivih rješenja. Zbog toga smo se odlučili na ovakav drugi po redu poziv, usmjeren na društveno poduzetništvo i integraciju”, rekao je Maurizio Carrara, predsjednik UniCredit Fondacije.

Maurizio Carrara
Maurizio Carrara
UniCredit Fondacija je aktivna u Bosni i Hercegovini već duži niz godina, kroz Program zajedničkog doniranja – inicijativu koja potiče zaposlenike da podrže neprofitne organizacije i njihove aktivnosti.

"Inicijativa koja je predstavljena danas nastavak je naših zalaganja da pomognemo razvoju lokalne zajednice u kojoj poslujemo. Drago nam je da ćemo na ovaj način pomoći novim poslovnim idejama da zažive u praksi i time osigurati dugoročna rješenja za unaprjeđenje kvaliteta života u našoj zemlji“, rekao je gospodin Ivan Vlaho, direktor UniCredit Bank.

Poziv na dostavljanje prijava upućen je svim bosanskohercegovačkim neprofitnim organizacijama (nevladinim organizacijama, udruženjima, fondacijama) i zadrugama koje su spremne da prošire svoj društveni biznis ili da postojeće prihodovne aktivnosti pretvore u društveni biznis.

Zoran Puljić
Zoran Puljić
“Nakon uspješnih aktivnosti iz Fonda društvenog poduzetništva iz 2012. godine, gdje smo podržali pet društvenih preduzeća, kreirali 16 radnih mjesta i osigurali redovne prihode za 49 porodica kroz poljoprivrednu proizvodnju, UniCredit i Fondacija Mozaik su udružili svoju ekspertizu i resurse kako bi podržali poslovne ideje koje nude održiva rješenja za društvene probleme u Bosni i Hercegovini. U partnerstvu sa nekoliko domaćih i inostranih partnera, Mozaik već uspješno vodi dva društvena poduzeća", izjavio je Zoran Puljić, direktor Fondacije Mozaik i Društveni poduzetnik za Centralnu i Istočnu Evropu po izboru Schwab fondacije.

Poziv za prijave je otvoren do 28.11.2014. godine, a više informacija možete pronaći na web stranicama: www.unicreditbank.ba i www.mozaik.ba

Dodatna pitanja u vezi procesa prijave na poziv možete postaviti do 21.11.2014. godine na e-mail adresu: [email protected]