{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U "Bobar banci" blokirana sredstva Zavoda za zapošljavanje RS u iznosu od 12,3 miliona KM

F
20.5.2015. u 14:22
0
15
U "Bobar banci" blokirana sredstva Zavoda za zapošljavanje RS u iznosu od 12,3 miliona KM
0
U "Bobar banci" blokirana sredstva Zavoda za zapošljavanje RS u iznosu od 12,3 miliona KM
Na računima kod "Bobar banke“ a.d. Bijeljina u likvidaciji blokirana su sredstva Zavoda za zapošljavanje RS-a u iznosu od čak 12,3 miliona KM.
Na ovu činjenicu skrenuli su pažnju revizori RS-a, u izvještaju o poslovanju Zavoda za zapošljavanje u 2014.

"Zavod je u 2014. godini bio izložen finansijskom riziku koji je proizašao iz uvođenja prinudne uprave 27. novembra 2014. i postupka likvidacije 'Bobar banke' Bijeljina, gdje su na transakcionom računu posebnih namjena - projekat SSNESP i deviznom računu Zavoda za zapošljavanje blokirana sredstva u iznosu od 12.311.638 KM", stoji u izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS.

SSNESP je projekat podrške mrežama socijalne zaštite i zapošljavanju.

Na osnovu prijave potraživanja od 16. februara ove godine, u Zavodu je izvršeno preknjižavanje blokiranih novčanih sredstava sa pozicije novčanih sredstava na poziciju potraživanja od "Bobar banke“ u likvidaciji.

Odlukom likvidacionog upravnika, od 20.marta 2015. godine, Zavodu je priznato prijavljeno potraživanje u iznosu od 12.311.638 KM.

Revizori ukazuju da su vrijeme i način naplate prijavljenog i priznatog potraživanja iz likvidacione mase banke neizvjesni.

Zavod za zapošljavanje RS, po mišljenju revizora, nije postupilo u skladu s Zakonom o investiranju javnih sredstava, kao i s Pravilnikom o investiranju javnih sredstava za 2014. godinu, jer nisu ispoštovani principi sigurnosti, likvidnosti i disperzije rizika, kao i ukupan procenat investiranja javnih sredstava zbog čega su im i ostala blokirana sredstva kod "Bobar banke“ u likvidaciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: