Lažna uzbuna
0

Tuzla: Zbog dojava o bombi evakuisani tržni centar i banka

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
U samo deset minuta službenici MUP-a TK su zaprimili dvije dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Najprije su iz Robne kuća Omega kontaktirali dežurnog operativca u MUP-u TK, jer su dobili dojavu s nepoznatog broja telefona kako je u tom objektu postavljena bomba.

Posjetioci koji su u tom trenutku bili u Omegi su brzo evakuisani, a na teren su izašli službenici Sektora kontradiverzione zaštite MUP-a TK. Desetak minuta nakon što su počeli pregled prostorija u Omegi, u MUP-u TK su zaprimili dojavu da je eksplozivna naprava postavljena i u centralu NLB banke.

"U toku je pregled oba objekta. Poslijepodne ćemo dobiti potpuni izvještaj. Za sada ne možemo govoriti kome su dojave upućene i s kojih je brojeva to učinjeno", rekli su nam u Službi za odnose s javnošću MUP-a TK.

Posljednja dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi registrovana je prije dvadesetak dana u Elektrotehničkoj školi u Tuzli. Detaljnim pregledom je ustanovljeno kako je dojava bila lažna. Službenici MUP-a TK su nedavno otkrili lažne dojavljivače iz Mašinske i Saobraćajne škole, a Kantonalno tužilaštvo TK je podiglo optužnice.