Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Banke nece moci odnosno nece htjeti da prebace lovu u Evropske banke ili fondove jer su i tamo kamatne stope na depozite -0.4 procenta. Ovime se banke destimulisu da drze novac kod centralnih banaka jer su kamate minus. Na taj nacin privreda dolazi do jeftinog novca a tako i gradjani. Isto tako pitanje zasto centralna banka BiH ne usmjeri oko 600 miliona KM cistiih viskova u privredu umjesto sto drze novac u Evropskim centralnim bankama po negativnoj kamatnoj stopi?
Banke su danasnji najveci kriminalci u evropi. Danas sve uplate isplate idu preko banaka a sve vise nas prisiljavaju da uptrebljavamo martice i njihove usluga. A da ne govorim kako banke kupuju akcije sa nasim parama i izbjegavaju placanje poreza.
@Dino Z Kartice a ne martice,tacije receno
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Fuad i Duljko stručnjaci koji nas savjetuju 20+ godina kako da propadnemo.
Banke se ponasaju mimo svih trzisnih zakonitosti, da kad ti prodaju svoj proizvod uz silne uslove i preduslove, ispadne da su ti nesto dali i da treba da budes sretan.
ja odem kod Jakova i od njega uzmem novac, inače Jakov je poznat pod imenom anatomija
Sto se mene tice, najzagonetnije pitanje je koliko drzava BIH ima namjeru da izuzme novca od Federacije za otplatu potrazivanja po osnovu propasti Srpskih banaka. Zapravo , po svim parametrima to bi trebalo da placa RS , jer na nivou BIH ne postoji zajednicka Bankarska politika osim u djelu koji se odnosi za otplacivanje stranih zajmova. Po tom principu , RS bi (ako) ne moze otplatit taj dug morala ici ili u bankrot ili da im Srbija vrati dugove a ne Federacija.
I jos slusam predsjednika SDP-a koji je bio "premijer" od 2010 do 2014. I nije mu jasno sta se desava u Bankarskom sektoru te kako ne vjeruje u "konspiraciju" da je to plan RS-a da iz Federacije izmuzu novac. Pa bolan ne bio, ko te uopste postavi da si predsjednik , nit ko govori o konspiracijama nit bilo sta trece vec jednostavvno se radi da li Federacija ima namjeru zastititi svoj novac ili nema. Crvena politika , politika tolerancije i ne zamjeranja - ko fol.
Dok god se svaka uplatnica bude naplacivala po marku-dvije za banke nema zime. To nema nigdje na svijetu,izdvojis vrijeme i dodjes im na noge i jos te uzimaju k'o lopatom.Sto prije ih natjerati na internet bankarstvo,usteda vremena i para
@acti Znam jarane da ima ali jako mali broj ljudi ga koristi,penzioneri pogotovo. To kad se rasiri nema potrebe ni ici u banku,cekati u redovima i gledati one prenasminkane gospoje koje se ponasaju kao da su ministrice u najmanju ruku.
@acti Naravno da nije do banaka nego do naseg glupog i nepismenog naroda.Suti I trpi,navikli magarci na samar
ovo je prilika za jeftiniji novac privredi tako da je ovo izuzetno pozitivna mjera. U periodu slabe inflacije i anemicnog rasta, kolicina dostupnog novca se mora povecati. S obzirom da zbog currency board-a fakticki nemamo kontrolu nad valutom, ovo je jedina mjera koju CBBiH moze koristiti: povecati multiplikator dostupnih novčanih sredstava kroz nizu stopu obavezne rezerve.
Fuad Kasumović,ekonomski stručnjak...nije ti šala
RIJEŠIO BIH PROBLEM SEJDIĆ - FINCI TAKO ŠTO BIH IM ODUZEO DRŽAVLJANSTVA I DRŽAO IH NA BORAVIŠNIM I RADNIM DOZVOLAMA OSTATAK ŽIVOTA.TAKO TO RADI FAŠISTIČKA EU.
@DIJAGNOZASDAADHD HVALA NA PLUSEVIMA , AKO BI OVAJ FINCI BAŠ NASTAVIO DA SE TUŽAKA , NAŠAO BIH MU NEKI RAČUN ZA NEPLAĆEN GAS IZ 1997 GOD. KOJI JE DO SAN NARASTAO NA 17 MILIONA MARAKA I NALOŽIO PRVO DA TO PLATI.
Bravo majstore. Sastave fašistoidni Dejton, pokopaju sve one koji nisu konstitutivni, a onda kmeče kako manjine nemaju prava. Govore o ljudskim pravima, a sve one koji dođu drže kao pseta na radnim dozvolama, izbjeglicama buše čamce, oduzimaju im imovinu..
Konačno jedan SJAJAN potez CBBiH, da i mi prvi konačno osjetimo da imamo barem djelić makroekonomske politike! Bravo!
hoce hoce bice manje 000000,1%