Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dodvaravanje moćnika nakon sankcija I7r@eLu? Šta traže kao kontrauslugu?
Zivim u Turskoj i minimalna plata je oko 1400 KM, a kirija za stanove preskupa- min 300-400 KM u manjim gradovima, a u Istanbulu i vecim gradovima 500-600 KM vjerovatno. Cijena zivotnih namirnica je u porastu. Lira jeste mnogo pala u odnosu na BAM, ali zivotni je standard je puno bolji nego u Bosni. U Turskoj se moze bas extra zivjeti ako dvoje rade, ili ako ne placas kredit ili kiriju.
Ako dvoje rade, plus dvoje djece bez ili sa kreditima i kirijom moze se proci.
Dobili nagradu zbog izdašne podrške Izraelu i slanja poruka podrške za Palestinu
kad god je otimacina od naroda svjetski "bankari" daju pozitivne ocjene..... tipa MMF i tako dalje..... cim oni nekog hvale znaci da se od naroda uzima nemilice......
evo gledam naš rejting je b+ , a turska tek sad dobija b+, a ne znam šta da mislim...
Ma shvatam ali po ovome bila bolja naša ekonomija od turske
kreditni rejting ne anaci i standard zivota