Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koja bosanskohercegovačka ekonomija?
Etno koncept vladanja je katastrofalan, pokazao se kao najgora domaca vlast u historiji BiH. Vlast koja je proizvela najvise mrtvih i raseljenih a koji nisu prouzrokovani od stranog okupatora. Da ne govorimo o ekonomiji gdje smo na dnu Evrope. Jednostavno Republika BiH je kapitulirala u Dejtonu. Medunarodna zejednica je saucesnik i izvrsioc u tome. Udovoljeno je nacional/pro-fasistickim snagama na nacin da je BiH postala protektorat i politicki poligon za etno/fasisoidne snage. Politika podjela je izasla kao pobjednik tako da Republika i gradanin ne postoje, njihova sloboda i subjektivitet je pretocen u etno identited, etno bice/zvijer koja rusi sve radi zadovoljenja etno principa i etno politicke elite. Nazalost nacion je pobijedio republiku sto se u EU nije desilo jos od pada nacisticke Njemace i fasisticke Italije. Eu sa takvom percepcijom i odnosom spram jednog od njenih najstarijih naroda je nedemokratsko udruzenje sa usminkanim licem
Misliš da Eu ima neke obaveze prema BiH osim da nam uzme rudnike,telekome...?
"Konvertibilna marka će u kontekstu intervalutarnih odnosa podijeliti sudbinu eura, a opšta ekonomska situacija, rast i napredak isključivo će zavisiti od sposobnosti domaćih vlada da odgovore izazovima koji su pred nama." Ovi mogu lijepo pisati i impresionirati one koji nemaju pojma sta oni to zapravo pisu. Tako npr. ono sto se ne kaze da ce uvoz prakticno svega poskupjeti jer kompletan uvoz npr. nafte i gasa je ovisan od dolara, tako da ce se "povecanje konkurentnosti" odraziti direktno na pogorsanje zivotnog standarda. Ali apsoslutno je najgenijalnija ova zadnja recenica gdje za sve negativne posljedice se skida odgovornost sa monetarne politike ZB i prebacuje odgovornost na vladu (sto ce reci mi radimo izvrsno svoj posao a samo je na nesposobnoj vladi da vidi kako ce sa svim tim zivjeti). Ovo je cista demagogija, pozajmljena od zvanicnika EZB-a. Vlada koja nema ingerencije u monetarnoj politici zapravo nema nikakvih ingerencija
Ekspanzivna monetarna politika centralne banke SAD je dala rezultate jer status dolara kao svjetske obracunske valute omogucava Americi da stampa novac, sa tim poveca potrosnju-poslijedicno i proizvodnju a da se inflatorni udar ne osjeti jer se visak novca preliva u svjetsku trgovinu. Nazalost, ovo kod Evrope ne pije vode. Sto se Bosne tice, mi smo u cijeloj prici totalno donji jer cemo od citavog genijalnog plana ECB fasovati samo ponistavanje pada cijena nafte skokom dolara a shodno tome i povecane cijene svega i svacega.
A jest nam ova ekonomija dobra sve se svodi ja tebi, ti meni ili na ona prebijanja, a berza nam je takva sve ono što su oplaćkali htjeli bi da unovče, ekonomija je takva da i ono što bi nazvao nekim pomakom u sticanju zdravog ekonomskog stanja uništi ga politika i pravosuđe politronstvom licemjerstvom i ličnim interesima koje se kasnije samo njima tajnim kanalima dila novac, roba itd.
Na moju vala nece 0 je uvijek 0
Tekst je pao na gluhe uši pošto naši vlastodršci u velikoj većini slučajeva ne poznaju osnove bosanskog jezika. Kako od takvih ljudi očekivati da razumiju ekonomska kretanja i posljedice istih kada ne znaju ni govoriti kako treba?
možda bi imalo utjecaja da imamo ekonomiju.
http://www.nezavisne.com/novosti/intervju/Mirsada-Colakovic-Blokada-rada-Misije-bice-samar-za-BiH-295470.html
Meni odgovara rast $$$$$ :):):)
Istovar ti se citav izraHell u labrnju ispod nosa ):):):) GOIM nemoj biti tuzan sto te fufica nogirala :):):)
Chandrakant ne sudi druge zene po svojoj mamici i sestri, nisu sve kurve kao njih dvije. Ali tvoja mama i sestra se bave prostitucijom da prehrane tebe imbecila i nemoj da se stidis pa to je ipak najstriji zanat na svijetu :):):) Javi jesu li jos na istom mjestu ima nekih kurda da ih posaljem :):)
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Znaci nahebali smo, treba povecati izvoz,ali cega sve sto se nekad izvozilo danas je ugaseno,jedino izvoz drzavne administracije
Већ након прве реченице сам помислио да ово сигурно нису новинари klixa писали, као што и пише не крају.