{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sberbank najbolja banka u Rusiji te centralnoj i istočnoj Evropi

F
17.7.2013. u 14:22
0
12
Sberbank najbolja banka u Rusiji te centralnoj i istočnoj Evropi
0
Sberbank najbolja banka u Rusiji te centralnoj i istočnoj Evropi
Magazin "Euromoney", na svojoj godišnjoj ceremoniji, proglasio je Sberbank najboljom bankom u Rusiji i u centralnoj i istočnoj Evropi.
Nagrada je predstavnicima Sberbank uručena u Londonu u prisustvu više od 500 vodećih bankara iz cijelog svijeta.

Zvanična "Euromoney" ceremonija nagrađivanja organizira se godišnje, a kriteriji ocjenjivanja uključuju veličinu, profitabilnost, rast, napredak u odnosu na konkurenciju i sposobnost prilagođavanja promjenama na tržištu s ciljem zadovoljavanja potreba klijenata.

Procjenu ovih kriterija i selekciju najuspješnijih banaka vrši stručni žiri koji sačinjavaju nezavisni i visoko cijenjeni urednici, novinari i istraživači.

Komentarišući nagradu, generalni direktor i Predsjednik Upravnog odbora Sberbank Rusija Herman Gref istakao je da je ova nagrada izuzetno cijenjena referenca u industriji, te da su u Sberbank počastvovani što su im pripale nagrade kako u kategoriji za Rusiju, tako i u kategoriji za cCentralnu i istočnu Evropu.

- Zajedno, ove nagrade predstavljaju još jedan pokazatelj da Sberbank nastavlja da izrasta u vodeću svjetsku finansijsku instituciju - rekao je Gref.

Sberbank servisira više od 110 miliona klijenata u segmentu stanovništva, te više od milion korporativnih klijenata.

U februaru prošle godine proširila je poslovanje na centralnu i istočnu Evropu kupovinom Volksbank International, saopćeno je iz Sberbank BH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: