Finansije
15

Sberbank BH i Emir Spahić u akciji promocije fudbala i zdravog života kod mladih

FENA
Fubalski reprezentativac BiH Emir Spahić postao je zaštitno lice Sberbank BH. Suradnja je počela u kampanji i TV spotu za zamjenski kredit "Pravi potez" u kojem je Spahić glavni protagonist, a nastavljena njegovim sudjelovanjem u akciji namijenjenoj promociji fudbala i zdravog života kod najmlađe populacije.

Direktor poslovanja sa stanovništvom i poduzetnicima u Sberbank BH Jasmin Spahić kazao je danas novinarima da je "Pravi potez" zamjenski kredit koji je koncipiran tako da omogući stanovništvu lakše i jednostavnije servisiranje postojećih zaduženja, uz brojne dodatne pogodnosti.

"Istovremeno, pravi potez je i naša suradnja s jednom od najvećih fudbalskih zvijezda iz BiH Emirom Spahićem", kazao je Jasmin Spahić

Osim promotivne kampanje, Emir Spahić sa Sberbankom surađuje i u akciji koja je namijenjena promociji fudbala i zdravog života kod najmlađe populacije.

"Mislim da je ovo pravi potez s obzirom na to da se polako zagrijavamo za Svjetsko prvenstvo", kazao je Emir Spahić.

Precizirao je da će, u dogovoru sa Sberbankom, u okviru te kampanje biti odabrano nekoliko škola fudbala kojima će finansijski pomoći, ali im i dodatno pokušati nabaviti opremu da bi poboljšali uvjete treniranja i omogućili im da ostvaruju što bolje rezultate.

"Moji partneri iz Sberbank i ja vjerujemo u mlade ljude i ovo radimo za njih. Želimo ulagati u sport jer su sportisti najbolji ambasadori jedne zemlje. Želimo podržati i promovirati zdravi način života", izjavio je fudbaler Emir Spahić.

U današnjem susretu s novinarima pozvane su registrirane škole fudbala da, putem e-maila [email protected], dostave projekte i ideje kako popularizirati fudbal među mladima.

"Mi ćemo, zajedno s Emirom, napraviti selekciju škola fudbala i uručiti im novčane donacije, uz mogućnost i dodatne podrške u opremi", istakao je vođa Odjela marketing i komunikacije u Sberbnk BH Vedran Peršić.

U okviru promotivne akcije, koja će trajati do kraja svjetskog prvenstva, klijenti osim zamjenskog mogu dobiti i hipotekarni kredit po povoljnim uvjetima, gratis mastercard kreditnu karticu te niz drugih pogodnosti.

"Sa željom da, umjesto jednu ili dvije osobe, nagradi sve svoje klijente za vjernost, Sberbank BH u okviru ove akcije poklanja i personalizirani fudbalski dres u boji, veličini i s natpisom po želji klijenta", istaknuto je.