Finansije
0

Sarajevo-osiguranje proslavlja 65 godina poslovanja

FENA
Sarajevo-osiguranje će krajem 2010. obilježiti 65 godina uspješnog poslovanja.

Kao rezultat višedecenijskog kvalitetnog rada njegovih uposlenika i kao posljedica zadovoljstva osiguranika, Sarajevo-osiguranje danas zauzima lidersku poziciju na tržištu osiguranja, u konkurenciji 26 društava iz cijele BiH.

"U deset mjeseci 2010. ostvarili smo 49,3 miliona KM premije i s ovim rezultatom sudjelujemo sa 16,8 posto na tržištu FBiH. Pritom smo napravili porast od 4,1 milion KM u odnosu na isti period prošle godine. Sarajevo-osiguranje je primjer kako se domaća firma u jednoj izuzetno zahtjevnoj oblasti finansija može konkurentski nositi pa i nadmašiti ispostave društava iz razvijenih zemalja Evropske unije i regiona", rekao je povodom rođendana kompanije Midhat Terzić, direktor Sarajevo osiguranja.

Istakao je da Sarajevo-osiguranje redovno plaća štete osiguranicima, pa je po tom osnovu, primjera radi, samo u 2009. izmireno gotovo 30 miliona KM, a uz to izmiruje i sve dospjele obaveze prema 494 uposlenika kao i porezne obaveze prema državi.

Konsultantska kuća "Revicon" i poslovni magazin "Prizma" dodijelili su Sarajevo-osiguranju šest puta priznanje "Kristalna prizma" za najuspješnijie osiguravajuće društvo u BiH, a 2004. proglasili su Midhata Terzića najuspješnijim menadžerom u oblasti osiguranja po izboru stručnog žirija i direktora društava za osiguranje u BiH.

Ugledna konsultantsko-revizorska kuća "Deloitte" uvrstila je krajem prošle godine Sarajevo-osiguranje, kao jedino osiguravajuće društvo iz BiH, među 25 vodećih osiguranja u regiji.

Također, nezavisni britanski finansijski magazin "Finance Central Europe" već godinama u svom izboru svrstava Sarajevo-osiguranje među najbolja osiguravajuća društva na prostoru jugoistočne Evrope.

Sarajevo-osiguranje od 2005. posjeduje certifikat standarda kvaliteta ISO 9001:2000, saopćeno je iz Sarajevo-osiguranja.