|

Sarajevo-osiguranje zadržalo vodeću poziciju na tržištu osiguranja u BiH

Sarajevo-osiguranje zadržalo vodeću poziciju na tržištu osiguranja u BiH
0
F
FENA
8.2.2011. u 12:47
0
komentara
0

dijeljenja
Sarajevo-osiguranje zadržalo vodeću poziciju na tržištu osiguranja u BiH
Sarajevo-osiguranje je i u 2010. zadržalo vodeću ulogu na tržištu osiguranja u BiH s 58,6 miliona KM ostvarene premije osiguranja i tržišnim učešćem od 16,7 posto, saopćeno je iz Sarajevo-osiguranja.
Ovo osiguravajuće društvo je, prema preliminarnim podacima o poslovanju, u odnosu na isti period 2009. ostvarilo porast premijskog prihoda za 4,6 miliona KM, te je na taj način ostvarilo i najveći rast tržišnog učešća od svih društava za osiguranje u FBiH.

"Zadržati lidersku poziciju u oštroj konkurenciji 26 društava u BiH, u izuzetno teškim uslovima poslovanja kakvi kod nas vladaju, smatramo značajnim postignućem u godini kada smo obilježili 65 godina postojanja. I u budućnosti ćemo nuditi kvalitetno osiguravajuće pokriće, redovno izmirivati štete i plaćati poreze i doprinose, kako bi građani BiH i dalje bili sigurni i zadovoljni”, istakao je direktor Sarajevo-osiguranja Midhat Terzić.

Prema preliminarnim podacima koje je objavila Agencija za nadzor osiguranja FBiH, ukupno ostvarena premija osiguravajućih društava čije je sjedište u Federaciji BiH u 2010. iznosi 349,1 milion KM, što je porast za 10,5 miliona KM, odnosno 3,1 posto više u odnosu na rezultate iz 2009. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.